Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ekološki ustanak, koalicija "Moramo" i meštani Slatine, Krivelja, Metovnice i ostalih sela kod Bora pozvali su danas građane na protest ispred Ambasade Kine u Beogradu koji će biti održan u nedelju, 27. marta.

Organizatori su pozvali građane i ekološka udruženja da se priključe konvoju iz Slatine koji kreće u nedelju u 8 časova, dok je u 13 časova okupljanje ispred TV Pink (Neznanog junaka 1, Beograd) odakle će okupljeni krenuti u šetnju do Ambasade Kine u Srbiji uz poruku da „Srbija neće biti kolonija“.

„Dok Ziđin iz naše zemlje iznosi tone bakra i zlata, građanima Srbije se oduzima zemlja i pravo na slobodu kretanja“, navodi se u pozivu za protestu.

Organizatori su podsetili da je policija prošle nedelje sprečila meštane borskih sela da dođu u Beograd tako što su ih zaustavili kod Paraćina i tamo zadržali četiri sata na auto-putu.

„Obespravljeni građani Srbije neće ćutati pred sramnim otimanjem resursa i ponižavanjem građana. Moramo da stavimo tačku na trovanje i otimanje zemlje. Za zemlju, vodu, vazduh i slobodu“, poručuju u pozivu za protest.

Bonus video – Aleksandar Jovanović Ćuta, koalicija MORAMO

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare