Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ekološki aktivista i kandidat koalicije "Moramo" za poslanika Aleksandar Jovanović Ćuta poručio je da će građani Bora, Krivelja i Slatine u nedelju protestovati ispred kineske ambasade zbog trovanja koje čine kompanije iz ove zemlje.

Ćuta je za Nova.rs rekao da će se u nedelju krenuti konvojem iz Slatine, te da će sa nekoliko kombija doći ispred ambasade Narodne republike Kine, gde će iskazati nezadovoljstvo zbog rudnika u Boru i kompanijom Ziđin.

„Formiraćemo kolonu od automobila i kombija, a krenućemo iz Slatine, Krivelja, Bora. Polazimo u osam sati i idemo pravo prema kineskoj ambasadi. Idemo na vrata kod Čen Bo da joj prenesemo da saopštio svojim drugarima iz Centralnog komiteta da njihove kompanije truju našu decu i da prestanu sa tim“, rekao je on i dodao:

„Prošle nedelje Vučić je zaustavio građane i policija je četiri sata maltretirala ljude, ograničavala im kretenja. Hajde sada da vidimo ko će da nas zaustavi, pozivam policiju da to uradi. Jedva čekam. Tamo Kinezi truju ljude, zemlju, vodu, to moramo da sprečimo. Sve što radi Rio Tinto, rade i Kinezi“, podvukao je Jovanović.

Predstavnik koalicije „Moramo“ imao je poruku i za premijerku i predsednika.

„Sledeći put kada budu pravili tajne dilove, sa svojim strateškim partnerima, neka obrate pažnju Vučić i Brnabić jer je narod strateški po**zdeo“, zaključio je Jovanović.

Podsetimo, organizatori ispred Ekološkog ustanka i koalicije „Moramo“ pozvali su građane i ekološka udruženja da se priključe konvoju iz Slatine koji kreće u nedelju u 8 časova, dok je u 13 časova okupljanje ispred TV Pink (Neznanog junaka 1, Beograd) odakle će okupljeni krenuti u šetnju do Ambasade Kine u Srbiji uz poruku da „Srbija neće biti kolonija“.

Bonus video: Aleksandar Jovanović Ćuta i policija

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar