Dragana Sotirovski Foto:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Ćerka gradonačelnice posle konkursa za kupovinu socijalnih stanova u Nišu mogla bi da se useli u dvosobni, jer se na objavljenom predlogu rang liste nalazi njen suprug. Iz službe Dragane Sotirovski odgovor na pitanja Južnih vesti najavili su za ponedeljak, a suprug njene ćerke Vedran Ivanović nije se javio na poziv preko broja Apotekarske ustanove, gde je odnedavno pomoćnik direktora. Iz organizacije BIRODI za Južne vesti kažu da ovo i nije konkurs za socijalne stanove.

Posle višemesečnih odlaganja, za konkurs za kupovinu socijalnih stanova koji je raspisan početkom juna pre nedelju dana izašla je i predlog rang-lista, a rok za prigovore upravo je istekao. Nakon obrade prigovora znaće se da li stan ide Vedranu Ivanoviću, koji je od 270 građana Niša koji su se javili na konkurs dospeo na visoko 24. mesto.

Pročitajte još...

Vedran Ivanović je zet Dragane Sotirovski, a pravnici objašnjavaju da će, ako bude po predlogu rang – liste, moći da se kaže da je stan sa konkursa dobila i ćerka niške gradonačelnice, jer je reč o imovini koja je u režimu zajedničke, prenose Južne vesti.

Zajednička imovina, Član 172 Porodičnog zakona, prema kome je zajednička imovina ona koju su supružnici stekli radom u toku trajanja zajednice života u braku. Naročito pravnim poslom kakav se zaključuje u konkretnom slučaju – tumači advokat Marko Krstić.

Ime Ivanovića u javnosti je prvi put pominjano u sporu između niške gradonačelnice i Jelene MIlošević iz Stranke slobode i pravde. Opozicionarka je tada optužila Sotirovski da je svoje najbliže zaposlila u javnom sektoru, a ona uzvratila tužbom. Pred sudom je potvrđeno da je Ivanović zaposlen u Apotekarskoj ustanovi Niš, kao šef javnih nabavki.

Nekoliko meseci kasnije na sajtu ove ustanove stoji da je sada pomoćnik direktora, ali je u petak najpre bio na sastanku, a oko 13 časova je novinaru rečeno da nije tu.

Inače, van utanove su sada direktori, tako da se čujemo u ponedeljak, to je najbolje – naveli su.

Na pozive Južnih vesti ne odgovara ni direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović, koji je nedavno komentarisao da je interesovanje za kupovinu socijalnih stanova veliko i da se prijavilo oko 270 građana, što je tri puta više od broja stanova.

Koje uslove ispunjava da bi kupio socijalni stan po ceni kvadrata koja je snižena u odnosu na tržišnu, kao i da li je Sotirovski imala uticaja na izbor na konkursu od nje novinari nisu dobili odgovor na pitanja poslata u petak pre podneva, jer iz Kabineta kažu da je na putu do ponedeljka.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je na putu do ponedeljka. Po njenom povratku s puta moći ćete da postavite Vaša pitanja – navode iz Kabineta gradonačelnice.

BONUS VIDEO Đilas: Pregovori su farsa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare