Foto: Printscreen RTS

Doktorka Ivana Stefanović iz Hitne pomoći apelovala je na sve da se odgovorno ponašaju i navela primer da je Hitna pomoć juče intervenisala u gradskom prevozu gde je pozlilo ženi koja je znala da je kovid pozitivna. Moramo se odgovorno ponašati čak i kada nam nije dobro, kaže Stefanovićeva.

Doktorka Ivana Stefanović iz Hitne pomoći rekla je za RTS da su za 24 sata prevezli 45 pacijenata do trijažnih centara, obavili 72 interklinička transporta do kovid bolnica u Кruševcu, Niške Banje, Mladenovca.

„Nije dobra situacija sa koronavirusom. Brojke skaču, ali još više zabrinjava to što smo juče u javnom prevozu na uglu Кruševačke i Ustaničke ulice u Beogradu dobili poziv na javnom mestu da je pozlilo nekome u prevozu. Ispostavilo se da žena zna da je kovid pozitivna“, navela je doktorka Stefanović.

Pročitajte još...

Prema njenim rečima, žena je već tri dana ima simptome i potvrđen kovid i krenula je prevozom u Infektivnu kliniku.

„Nemojte to raditi, zarazićete sve koji se nalaze u javnom prevozu, takve slučajeve prevozi Hitna pomoć“, naglasila je doktorka.

Istakla je da je ovo opasno ponašanje po sve druge bez obzira koji je razlog za to.

„Ne znate da li se u autobusu nalazi neki drugi pacijent koji ima neku drugu bolest koji ne može da primi vakcinu. Moramo se odgovorno ponašati čak i kada nam nije dobro. Za takve pacijente zadužena je Hitna pomoć“, istakla je doktorka Stefanović.

BONUS VIDEO: Šta smo naučili o koronavirusu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare