U Ulici kej oslobođenja u Zemunu, na potezu od Stevana Markovića do Karamatine ulice, radnici "Zelenila" posekli su oko 20 ogromnih stabala, a stanari negoduju zbog ovoga navodeći da je time "uništena" sva hladovina duž ulice.

Drveće se seče kako bi mogla da se nastavi rekonstrukcija ovog keja, naveli su ranije iz JKP „Zelenilo – Beograd“.

Čitaoci portala Nova.rs navode da se drva seku pod izgovorom da su bolesna.

„Poneko stablo je istina imalo malo truleži, ali to mu nije smetalo da od proleća do jeseni bude prelepo zeleno i obezbedi veliku hladovinu. Ali posečena su i potpuno zdrava stabla. To je drveće staro sigurno više od 50 godina i bilo je veliko i prelepo“, žale se čitaoci našeg portala i dodaju:

„Prilikom rekonstrukcije Ulice kej oslobođenja obećano je da se drveće neće dirati, jer nije ni smetalo radovima, a odmah posle izbora napravili su pokolj. Šteta je nepovratna. Sada samo mi stanari ove ulice želimo da se ne posade mladice, nego odraslo drveće.“

Stanari ove ulice navode da je „sva hladovina uništena“ što će potpuno, kako tvrde, promeniti mikroklimu.

„Pomrećemo od vrućine ovog leta i ko zna koliko još sledećih, jer celo pre podne tu direktno udara sunce“, žale se oni.

Inače, seča je počela juče, a kako su ranije naveli iz ovog preduzeća drvna masa biće utovarena i odvezena iz ulice, a panjevi mašinski uklonjeni.

„Nakon toga će, po projektu rekonstrukcije Ulice kej oslobođenja, umesto uklonjenih stabala biti posađene nove školovane sadnice visokog kvaliteta“, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je u oktobru prošle godine da će Zemunski kej nakon rekonstrukcije izgledati kao „Beograd na vodi“.

„Počeli smo da radimo Zemunski kej od (restorana) Venecije do Lida, pa nas čeka uređenje obale od Veneceije do Pupinovog mosta“, rekao je tom prilikom Vesić.

BONUS VIDEO – Isečeno drveće u parku kod Kalinić pijace

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare