Željko Bodrožić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik NUNS-a Željko Bodrožić izjavio je da se dalo očekivati da skupštinski Odbor odbije da raspravlja o slučaju Informer, jer "postoji neraskidiva veza između svih tih nazovi medija, tabloida i vladajuće stranke".

„Očigledno da vlast svojim miljenicima dopušta da rade šta hoće, bitno im je da deo koji se tiče političke propagande urade kako treba“, kaže Bodrožić.

Bodrožić kaže da se to „dalo očekivati, jer postoji neraskidiva veza između svih tih nazovi medija, tabloida i vladajuće stranke“.

„Oni su u simbiozi toliko godina, saživeli su, Informer i druga glasila, koja su u stvari propagandna glasila vladajuće stranke, rade sve stvari takođe protivne novinarskom kodeksu, zagađuju javni prostor skandaloznim prilozima, povećavaju broj klikova, čitanost, gledanost, a ne samo da urušavaju profesiju, nego na javnoj sceni prave lošu atmosferu“, kaže.

Dodaje da „neprestano živimo s vestima koje su crne“.

„Očigledno da vlast svojim miljenicima dopušta da rade šta hoće, bitno im je da deo koji se tiče političke propagande urade kako treba“, kaže Bodrožić.

Prema njegovim rečima, opozicioni poslanici pokušali su da preuzmu inicijativu, ali je to što su preglasani bilo očekivano.

„Ali opet je javnost uvidela, ona koja je imala nadu da se neke stvari pomeraju nakon ovih izbora, da će doći do dijaloga u javnom prostoru, da od toga neće biti mnogo šta, ali ipak postoji volja jedne strane. Za ovih deset godina, niti procedure, niti parlamentarna demokratija, niti uvažavanje drugačijeg mišljenja nije bilo nikad na dnevnom redu“, kaže on.

Smatra da „odbori i narodni poslanici mogu svojim proaktivnim angažovanjem da stvari pomeraju na bolje“.

Opširnije čitajte na N1.

BONUS VIDEO -Bakarec uporedio Informer i Danas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar