Zekić najavila prvu odluku pred sednicu REM o nacionalnim frekvencijama VIDEO

Društvo 29. jul 202210:59 > 12:0215 komentara
Podeli:

Predsednica Saveta REM Olivera Zekic rekla je, uoči sednice na kojoj se odlučuje o dodeli nacionalnih frekvencija, da će biti odbijen zahtev za izuzeće članice Judite Popović.

„Moje diskreciono pravo je da odlučim da li će biti izuzeta članica Popović, ali evo već sad kažem da će to biti odbijeno“, rekla je Zekic.

Dodatno, navela je da će sednica, najavljena za 11 časova, biti održana iza zatvorenih vrata, nakon čega će saopštenjem doneti odluku ko će dobiti nacionalnu frekvenciju.

Na konkurs za dodelu nacionalnih frekvencija, koji je zatvoren 20. juna, prijavilo se 14 televizija – Pink, Hepi, Vesti, BK, Una, Nova S, N1, Prva, B92, Kopernikus, TV2, TV K1, TV Tanjug i Kurir TV, a REM je ove nedelje počeo razgovore sa kandidatima, koji prvo obrazlažu zašto misle da treba da dobiju frekvenciju, nakon čega im članovi Saveta REM-a postavljaju pitanja, članovi Saveta nisu bili u kompletnom sastavu, izostala je Judita Popović čije će se izuzeće odbiti.

Prvi konkurs za dodelu frekvencija za televizijsko i radio emitovanje raspisan je 2006. godine i tada je odlučeno da se dodeli pet televizijskih frekvencija za nacionalnu pokrivenost.

Tada su dozvole dobile B92, Pink, Fox (sada Prva), Avala i Hepi.

Televiziji Avala je oduzeta frekvencija 2012, dok su ostalim televizijama dozvole produžene do ove godine.

Za preostalu, petu dozvolu konkurs je raspisan dva puta 2013. ali nijedan od kandidata (TV Nova i TV Kopernikus) nije dobio dovoljan broj glasova.

Na konkurs 2018. su se prijavili Studio B, Kopernikus i BK Telekom, ali nisu ispunili potrebne uslove, dok u konkurs ove godine uopšte nije uvrštena peta frekvencija.

Bonus video: Savo Manojlović predao REM-u potpise da se Pinku i Hepiju oduzme frekvencija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar