Olivera Zekić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

TV 2 grupa, koja poseduje nacionalne televizije u Mađarskoj i Sloveniji predstavila je članovima Saveta REM-a svoju ponudu za otvaranje televizije sa nacionalnim pokrivanjem u Srbiji.

Reč je o televizijskoj grupaciji koju brojni novinari u Mađarskoj i novinarska udruženja opisuju kao televiziju blisku premijeru te zemlje Viktoru Orbanu.

Pred REM-om su se predstavile i dobro poznati učesnici konkursa za nacionalnu frekvenciju – Prva, B 92, zatim i KCN kao treća televizija iz Kopernikus grupacije. Poslednji se predstavio Kurir TV.

Prava nepoznanica čak i za članove Saveta REM-a bila je TV 2, jedina televizija koja se prijavila na konkurs, a da do sada nije poslovala u Srbiji. Ali, predsednica saveta Olivera Zekić brzo se snašla i pozdravila ih je sa „Jó napot kivánok“.

U delegaciji pristigloj iz Budimpešte i jedno poznato tv lice, dugogodišnji voditelj i urednik BKTV i Prve tv Zoran Baranac.

Njihov generalni direktor Pavel Stančev kaže da je reč o najvećoj privatnoj televiziji u Mađarskoj, koja takođe poseduje i televiziju u Sloveniji – Planet tv.

Opšrinije čitajte na N1.

BONUS VIDEO – Razgovor članova Regulatornog tela za elektronske medije sa predstavnicima Happy TV, jednom od četrnaest televizija kandidata za nacionalne fekvencije 

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare