Zekić opet piše Cvejiću: Kako ćete upodobiti REM, mobingom?

Društvo 07. jun. 202013:26 > 13:2721 komentara
Podeli:
Cvejić Zekićevoj
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, Nemanja Jovanović

Nastavlja se slanje otvorenih pisama između dva člana Saveta REM - Olivere Zekić i Slobodana Cvejića. Zekić je prvo reagovala na Cvejićev odgovor Mariniki Tepić, koja ga je pitala “šta je sve pokušao i zbog čega nije uspeo” da poboljša stanje u medijima u Srbiji.

Prof. Cvejić je Mariniki Tepić odgovorio da Savet REM nije hteo da uradi više u unapređivanju stanja u medijima, na šta je Zekić reagovala, napisavši da je “zgranuta” njegovom potrebom da “brže-bolje odgovori, sve pravdajući se, nikom drugom, nego Mariniki Tepić”.

Ona je između ostalog rekla da ju je “sramota što jedan član nezavisnog regulatornog tela, predstavnicu jedne političke opcije doživljava kao razrednog starešinu, a delove njene, političke agende, kao domaći zadatak”.

Slobodan Cvejić je potom odgovorio Oliveri Zekić – rekavši da ona manipuliše i menja teze.

„Za svaku pojedinačnu stvar koju ste naveli u svom pismu mogu da pokažem kako ste manipulisali i izvrtali činjenice“, napisao je Cvejić, navodeći da on veruje da REM treba i može da radi više na popravljanju medijske scene u Srbiji, dok Zekić veruje da je situacija dobra i da se „upinje da odbije promene“.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Mi možda sedimo u istom telu gospođo Zekić, ali mi pripadamo različitim svetovima. REM u vašem svetu i REM u mom svetu su dve institucije sa potpuno drugačijom društvenom ulogom i to je ključni razlog zbog čega se Vi i ja nikada nećemo razumeti“, rekao je Cvejić.

Novi odgovor Olivere Zekić objavljujemo u celosti:

„Čitajući Vaš odgovor, setih se Džambula.

Narodni kazaški pesnik svojevremeno se proslavio odom Ježovu, Staljinovom miljeniku, u kratkom periodu šefu zloglasnog NKVD.

Dugačka je to oda, u kojoj Džambul Ježova naziva „očima naroda, čistim kao dragi kamen“, i zahvaljuje mu se što je „upalio alarm“. Onaj, koji upozorava na izdajnike i narodne neprijatelje.

I, kako da Vam kažem, gospodine Cvejiću, ozbiljan ste kandidat za ulogu, ne samo narodnog komesara – Narkoma – nego i za centralno mesto u nekoj sledećoj odi, nekog opozicionog Džambula (dosta pretendenata ima za to mesto, a vi probajte sa Sinišom Kovačevićem, Marinika je više za pisma).

Foto:Nemanja Jovanović

Ozbiljan ste kandidat, jer, najpre, pažljivo birate s kim ćete, kako, komunicirati.

Pa u REM-u pretite (pretpostavljam kako to nije ad hominem), kako se on neće promeniti, dok se određeni članovi Saveta ne uklone, maltretirate ljude slanjem mailova usred noći (neke koleginice, zbog toga, razmišljaju da vas tuže za mobing), a za Mariniku Tepić, političarku koja bi da bude vlast, i to svim sredstvima, pa i nasilnim, birate uljudan ton, kakav i dolikuje razgovoru, kako kažete ‘dva javna funkcionera’.

To što je jedan od njih osioni političar, koji javni prostor doživljava isključivo kao mesto za stranačku promociju i pljuvanje svih koji ne misle isto kao on, dok je, sa druge, član nezavisnog regulatornog tela, koji bi trebalo da bude brana, upravo takvima, za Vas nema nikakve veze.

Dalje, kandidaturu za poziciju Narkoma pokazujete i osionom namerom da ‘REM upodobite javnom interesu’?!

Sa Marinikom Tepić, gospodine Cvejić?

I, a van tog pitanja, po čemu ste Vi, osim po komesarskom duhu, kvalifikovani (izabrani, gde?), da određujete šta je ‘Javni interes’, pošto vaša ‘uljudna komunikacija’, na nivou, ponavljam, dobro dresiranog kućnog ljubimca, sa Marinikom Tepić, svakako ne liči na ‘Javni interes’.

Šta je ‘Javni interes’, gospodine Cvejiću? Vaša uporna samopromocija, u kojoj svoje kolege ne prozivate da su kršile zakon, uradile bilo šta što je van okvira pozitivnih pravnih propisa, nego, isključivo, da ‘nisu na liniji’. Vašoj liniji, gospodine Cvejić? Liniji Marinike Tepić? Njene političke opcije?

Koji ‘Javni interes’ podrazumeva da odlukom o tome koga ćete udostojiti ‘uljudne komunikacije’, suštinski diskvalifikujete sve druge delove ogromnog javnog i političkog prostora, osim jednog? Onog koji se zove Marinika Tepić, i koji misli da se kokoške – duvaju. Smotaju se u perje, valjda? Nju ste favorizovali, uljudnim tonom komesara – pravednika?

Takođe, kako, kojim sredstvima, nameravate da ‘upodobite REM’? Odstranjivanjem njegovih članova? Maltretiranjem koleginica? Mobingom? Čišćenjem, ideološki nepodobnih? Komesari svih vremena, a Vi ste očito jedan od njih, uvek imaju istu matricu.

Izmišljeni neprijatelj, uvek ideološki, uvek nevidljiv, neopisiv, uvek opasan (za opštu stvar, ‘javni interes’ koji su komesari propisali), protiv kojeg su dozvoljena sva sredstva.
Vaš izmišljeni neprijatelj se zove ‘Duboki REM’, što me jeste malo zbunilo, te, na kratko, nisam bila sigurna da li hoćete da budete Ježov, ili Tramp?

No, brzo ste mi razvejali svaku nedoumicu, pitanjima koja ste postavili članovima regulatornog tela, od kojih bih izdvojila ono ‘da li veruju da se odluke ionako donose na drugom mestu’.

Ubeđena sam da veruju. Vi ste ih u to ubedili, uljudnim ulizivanjem tom ‘drugom mestu’. Poneli ste se Vi, član nezavisnog regulatornog tela, sasvim u skladu sa onom Lenjinovom:
„U našoj republici nijedno se važno pitanje iz oblasti politike ili organizacije ne rešava preko državnih ustanova, ako za to ne da nalog centralni odbor stranke.“

Vi ste se tom, centralnom organu (koliko god to, da je Marinika Tepić bilo čiji centralni organ, izgledalo skaradno), uljudno obratili, podnoseći mu izveštaj o svom radu, gospodine Cvejiću, sve uz ideološko denunciranje svojih kolega.

Niko drugi, iz Saveta REM, nikada to nije uradio, nikada se nije obraćao, tako bedno, bilo kojoj stranci, bilo kom političaru. Zato i jesmo dva sveta, gospodine Cvejiću.

Vaš je ideološki, komesarski, pun izmišljenih neprijatelja, besramne samopromocije kroz ‘prijavljivanje’ kolega, i uz pun doživljaj partija kao mesta na kojima sve treba da se odluči. Uz to ide i svojevrsno preporučivanje, samog sebe, istim tim partijskim interesima, za mesto ‘narodnih očiju’ i ‘gromkog alarma’, koji će, na vreme, ukazati na sve sumnjivce.

Neka, hvala, gospodine Cvejiću. Moj svet to nikada neće da bude.

I dalje o tome možemo da pričamo na sednici saveta REM.

To je nezavisni svet kojem pripadam. I koji ću braniti, od svih Marinika i Ježova na ovom svetu.

Dobrodošli ste u njega, posebno kada shvatite ono o kokoškama, ideološkim, o čemu sam Vam već pisala. Pa da nastavimo diskusiju, u našem dvorištu“, zaključuje Zekić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar