Foto: TANJUG/ NIKOLA ANDJIC / an

Zavod za udžbenike radi najnormalnije, nije istina da se zatvara, kaže za Nova.rs Milorad Marjanović, vršilac dužnosti direktora Zavoda za udžbenike povodom informacija koje su se pojavili u javnosti da se ova izdavačka kuća gasi.

„Radimo najnormalnije, štampamo knjige, normalno rade naše knjižare u gradovima širom Srbije. Da li su rezultati našeg rada na nivou nekadašnjih, videćemo još, jer svi trpimo posledice ove krize, ali nema nikakve naznake našeg zatvaranja ili ukidanja“, objašnjava Marjanović.

On ističe da su netačne informacije koje su se prethodnih dana mogle čuti u javnosti da se Zavod za udžbenike zatvara i ocenjuje takve priče kao čiste spekulacije.

„Odluku o tome može doneti samo naš osnivač, a to je Vlada Srbije, jer mi delujemo kao javno preduzeće. Takva odluka nije doneta niti ima nekih najava da će tako nešto da se desi“, dodaje Marjanović.

Ova izdavačka kuća, osnovana 1957. godine, koja ima oko 220 zaposlenih, nekada je imala primat u štampanju školskih udžbenika.

Krajem 2009. godine, usvajanjem Zakona o udžbenicima, Zavod za udžbenike prestao da bude jedini izdavač udžbenika u Srbiji, a u međuvremenu primat na tržištu udžbenika preuzele su privatne izdavačke kuće.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar