Foto: Nemanja Jovanović/ Nova.rs

Na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije donete se najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19. Prema novim odlukama, zatvaraju se kozmetički saloni, fitnes klubovi, teretane, ali i kockarnice i kladionice. Pored toga, odlučeno je da zastave na svim javnim institucijama od danas budu spušene na pola koplja

Kako je saopšteno iz Vlade, zabranjuje se u potpunosti rad svih objekata i delatnosti koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, kao što su frizerski i kozmetički saloni, fitnes klubovi, teretane.

Doneta je odluka o zatvaranju svih kladionica, kockarnica i automat klubova i oni od danas svoju delatnost mogu obavljati isključivo elektronskim putem.

„S obzirom na specifične potrebe koje trenutna situacija nameće, odlučeno je za određena zanimanja kućna samoizolacija važi 14 dana, umesto 28. Ovo se odnosi na zdravstvene radnike, zatvorske čuvare, kao i pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i vojske. Bitno je naglasiti da se ovom odlukom ne narušava zdravlje pripadnika ovih profesija, već se preventivno produženje kućne samoizolacije na njih neće odnositi. Svoje radne zadatke obavljaće uz potpunu zaštitnu opremu i njihovo zdravstveno stanje će se redovno pratiti.“, stoji u saopštenju Vlade Srbije.

Vlada je odlučila da zastave na svim javnim institucijama od danas pa do daljnjeg budu spuštene na pola koplja.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram