Koliko i dalje građani iz inostranstva dolaze u Srbiju pokazuje i primer jedne građanka iz Poljske. Ona je srpskog porekla i ima srpsko državljanstvo, a došla je danas na Beogradski sajam kako bi primila vakcinu protiv covid 19. Iako joj je termin bio zakazan pre dvadesetak dana, ona zbog aktuelnih epidemijskih mera nije mogla tada da pređe granicu, te je danas stigla u Beograd kako bi primila prvu dozu vakcine.

Mada je pod maskom dala izjavu za naš portal, nije htela da otkriva svoje ime.

Dok je stajala u redu, objasnila je doktorki da nije bila u prilici da dođe u zakazano vreme. Zahvaljujući odličnoj organizaciji i brzoj proceduri, gošća iz Poljske je uspela da se vakciniše iako su se danas građani primali samo drugu dozu.

„Zakasnili smo. Ćerka mi je došla iz Poljske da primi bilo koju vakcinu osim kineske“, obratio se gospodin doktorki koja im je izašla u susret.

Foto:Nova.rs

„Možemo vam dati Sputnjik. Fajzera danas nemamo na raspolaganju, pošto se danas radi revakcinacija. To je ono što možemo“, rekla je doktorka.

PROČITAJTE JOŠ

Srpkinja iz Poljske pred kamerom Nova.rs izjavila je da se raduje što će biti vakcinisana jer će tako sebe sačuvati od pošasti, a razlog dolaska u Beograd je taj što ona želi da primi samo rusku vakcinu.

„Mi u Poljskoj nemamo Sputnjik i Sinofarm. Imamo samo Modernu, Fajzer i AstraZeneku. Sada imamo šest miliona ljudi koji su se vakcinisali, sve ih je više i više“, rekla je ona.

Njen otac revakcinisan je nedavno i o ruskoj vakcini ima samo reči hvale.

„Juče su tek počeli avioni da lete, tako da je tek juče mogla da stigne. Ja sam se vakcinisao, primio sam Sputnjiik i odlično mi je. Za sada je dobro. A i ostale koje sam pitao su dobro. Svi su zadovoljni“, istakao je on.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar