vodič za vakcinaciju
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Imunizacija građana na beogradskom Sajmu nastavljena je u toku ove nedelje, gde građani mogu da prime vakcinu AstraZeneka. Od petka prisutan je i ogroman broj stranih državljana, ali i domaćih koji se odlučuju za ovaj vid borbe protiv virusa. Među građanima ima i onih koji su izrazili nezadovoljstvo zbog toga - ali postoji i objašnjenje.

Nakon nekoliko poseta beogradskom Sajmu, konkretno Hali 3, ekipa portala Nova.rs imala je priliku da razgovara sa građanima koji su se vakcinisali. Njihove reakcije pretežno su pozitivne, sugerišu da gužve nisu česte, da je osoblje ljubazno, a da neželjenih reakcija gotovo i da nema.

Od petka imunizuju se i strani državljani, koji su oduševljeni organizacijom i pozivaju svoje sunarodnike da učine isto. Među građanima ima i onih koji nisu zadovoljni kompletnim organizovanjem, pa je tako portal Nova.rs dobio od čitaoca pismo u kojem je podelio svoje iskustvo oko vakcinacije.

Prema rečima našeg čitaoca, planirana vakcinacija zakazana je za petak, ali njemu je porukom u četvrtak uveče nakon 21 sat rečeno da se vakcinacija pomera za 31. mart.

„Poštovani, obaveštavamo Vas da je datum za vakcinaciju Sputnjik V vakcinom pomeren na 31.03. u isto vreme. Izvinite zbog ove promene. Vaša eUprava.“, stoji u poruci koju nam je poslao čitalac.

On nam je u nastavku naglasio da nije problem pomeranje termina, koliko to što se već organizovao na poslu, pa će mu novo pomeranje aktivnosti predstavljati problem.

„Toliko o najboljem informacionom sistemu u Evropi“, ogorčeno je zaključio.

Nezvanično, zaposleni na Sajmu su nam potvrdili da je nastao privremeni zastoj u distribuciji Sinofarm vakcina, ali je taj problem brzo otklonjen. Prilikom današnje posete beogradskom Sajmu i sami smo svedočili da su jednu stariju gospođu vratili sa kapije, nakon što je saznala da neće biti vakcine Sputnjik V. Gospođa je bila bila razočarana kada joj je rečeno da pokuša u narednih nekoliko dana, posle čega je napustila prostorije Sajma.

Za sada ovakvih primera nije mnogo, ali potrebno je da tako i ostane kako celokupan proces vakcinacije ne bi bio ugrožen. Svaki segment kampanje protiv imunizacije građana mora da ostane besprekoran, jer se time potencijalno građani odbijaju, a virus nastavlja da se širi čime pandemija ne prestaje.

BONUS VIDEO:

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare