Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji su u protekla 24 sata od posledica koronavirusa umrle još 44 osobe. Zaraženo je još 3.236.

Testirane su ukupno 14.444 osobe. Na respiratorima se nalazi 269 pacijenata.

***

U Srbiji je u toku jučerašnjeg dana od posledica koronavirusa umrlo još 46 osoba.

Zaraženo je još 3.136, a testirano je 14.987. Na respiratorima se nalaze 283 pacijenta.

***
Ruske vakcine protiv koronavirusa Sputnjik V, ukupno 2.400 komada, stigle su danas u Srbiju. Dopremljene su na Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, a njihova upotreba se, po dobijanju dozvole i sertifikata očekuje posle Nove godine.

***

Diretorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukićević izjavila je danas da se kapacitet te bolnice puni „brzinom svetlosti“ i da su kreveti praktično non stop popunjeni pacijentima.

“U funkciju smo pustili 524 kreveta, to je sa krevetima svih naših intenzivnih i poluintenzivnih nega. Najpunije je bilo 13. decembra kada je pacijanata bilo baš 524”, rekla je danas Vukićević.

***

Povezane vesti:

Dr Predrag Đurić, epidemiolog i jedan od lekara koji su pristali da učestvuju u akciji portala Nova.rs u kojoj odgovaramo na pitanja građana o koronavirusu rekao je za Nova.rs da Krizni štab nema u svojoj nadležnosti odlučivanje o merama, već da daje predloge i preporuke mera i aktivnosti, a mere donosi Vlada.

Gotovo polovinu Kriznog štaba, kako dodaje, i inače čine “članovi Vlade, a ostatak drugi državni funkcioneri koje imenuje Vlada ili Skupština (republičke ili pokrajinska), uz dva bivša direktora”.

“Jedino dva člana Kriznog štaba koji nisu to po svom položaju su dr Predrag Kon i dr Srđa Janković. Samim tim, stiče se utisak da je Krizni štab pre neka vrsta foruma gde članovi Vlade imaju priliku da prodiskutuju sa ostalim državnim fukncionerima, dva bivša rukovodioca, dr Konom i dr Jankovićem i da saslušaju predlog mogućih mera“, rekao je on.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar