Foto:EPA-EFE/ERDEM SAHIN

U domove zdravlja u Srbiji u narednih dan ili dva stižu dodatne količine od 50.000 doza uvozne vakcine protiv sezonskog gripa, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Ločar.

On je, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, rekao novinarima da u domovima zdravlja trenutno ima Torlakovih vakcina protiv sezonskog gripa i da su one apsolutno bezbedne.

Mogu da ih prime građani od 18 do 65 godina.

„Naši kamioni danas idu po dodatne količine, to je dodatnih 50.000 doza koje treba u narednih dan ili dva da stignu. Nakon toga na svakih nekoliko dana stizaće dodatne količine“, rekao je Lončar.

Savetuje građanima, koji žele da se zaštite od gripa, da se upišu u nadležnom domu zdravlja da žele da se vakcinišu i biće pozvani čim stigne vakcina.

„U narednih dan, dva očekujemo dodatnih 50.000 doza koje će biti raspoređene u svim domovima zdravlja u Srbiji. Stižu nam i dodatne količine Torlakove vakcine“, rekao je ministar.

On je naveo da će građani moći da biraju da li će da prime Torlakovu ili vakcinu iz uvoza.

„Ima dosta ljudi koji insistiraju baš na Torlakovoj vakcini. Imamo rekordan obuhvat vakcinacijom i to je dobar preduslov da nam se ne ukrste sezonski virusi (kao što je grip) sa koronom“, zaključio je ministar.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar