Vuk Huljić Foto: Humanitarna fondacija - Budi Human
Vuk Huljić Foto: Humanitarna fondacija - Budi Human

Vuku Huljiću se, nakon pada sa visine od 4 metara usled čega je ostao paraplegičar, pružila prilika da otputuje na operaciju kičme u Tajland, a za nju mu je potrebno 130.000 evra. Vuk moli sve ljude dobre volje da mu pomognu u njegovoj borbi da prikupi potrebnu sumu novca i ponovo stane na noge.

Vuk je 2017. godine na radnom mestu pao sa visine od 4 metara, usled čega je slomio pršljenove TH12 i L1 i nagnječio kičmenu moždinu.

Posle operacije u Urgentnom centru prebačen je u Rehabilitacioni centar Dr Miroslav Zotović, gde od samog starta kreću da se nižu problemi. Zbog klostridije je bio u izolaciji i pod jakim lekovima, bez mogućnosti da odmah počne sa vežbama, što mu je bilo neophodno.

Nakon tri nedelje konačno sam optimistično krenuo sa vežbama, da bi mu posle samo nekoliko dana pukao tromb u desnoj nozi koji je otišao na pluća i doveo do masivne embolije. Ponovo je bio smešten u Urgentni centar, priključen na aparate za održavanje vitalnih fukcija, gde su lekari dali samo 20% šanse da preživi.

Vuk Huljić Foto: Humanitarna fondacija - Budi Human
Vuk Huljić Foto: Humanitarna fondacija – Budi Human

Jaka želja za životom je pomogla mu je da pobedi, ali je to vreme bez adekvatnih vežbi ostavilo trajne posledice i došlo je do okoštavanja kukova. Zbog toga je danas potpuno zavistan od drugih i ne mogu ništa samostalno da obavlja.

Ovaj mladić svakodnevno mukotrpno vežba sa ocem koji je već star, a uz to i njegova majka, koja mu je najveći oslonac, boluje od karcinom.

Vuk moli za pomoć kako bi prikupio potreban novac za lečenje na Tajlandu, dok ga pre toga očekuje operacija kuka koja bi mu omogućila da barem mogu samostalno osnovne stvari da obavljam.

Pomozimo Vuku da ozdravi i ponovo stane na noge!

Načini na koje možete pomoći Vuku:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 631 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human631 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-537834-72

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002877.3
IBAN: RS35160005400002877311
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

 

Bonus video: Minja Matić sa majkom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar