Foto: Humanitarna fondacija Budi human

Dvogodišnjoj Đurđi Maksimović iz Čačka potrebna je novčana pomoć za nastavak lečenja, kako bi prohodala i rešila ostale zdravstvene probleme. Rođena je 20.03.2019. godine. Nakon što je tokom trudnoće uočeno neadekvatno napredovanje u kilaži, rođena je u 36. nedelji, sa 2kg i izrazito nezrela. Ubrzo su joj dijagnostikovani psihomotorno kašnjenje, oštećenje sluha, anomalija bubrega, mikrocefalija, osetljivost na gluten. Ima problem i sa kilogramima jer je sa 2 godine starosti teška svega 8 kg.

Dete je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. U 8. mesecu trudnoće na redovnom pregledu primećeno je da beba nije napredovala u kilaži i da su protoci loši nakon čega je porođaj indukovan u 36. gestacijskoj nedelji.

Đurđa je rođena sa svega 2 kg izrazito nezrela, pratio ju je hipertonus ekstremiteta i hipotonus trupa, tortikolis i deformitet stopala. Sa svojih 17 dana starosti krenula je na fizikalne terapije, kod neuropedijatra, zatim na razne vrste testiranja.

Đurđa je sa svojim roditeljima posetila mnogo lekara specijalista što državnih, što privatnih, rađene su sve genetske i metaboličke analize kao i potrebne laboratorijske analize.

Ona još uvek ne hoda i ne priča. Svakodnevno odlazi na defektološke i logopedske tretmane. Veoma je vesela devojčica koja je svojom upornošću mnogo toga postigla.

Roditelji su do sada sami finansirali Đurđino lečenje i iscrpeli sve resurse stoga im je potrebna pomoć svih nas.

Sredstva su joj potrebna za lečenje u inostranstvu, specijalističke preglede i kontrole, za sve potrebne analize i testove, defektološke i logopedske tretmane, suplemente, medikamente i pelene, laboratorijske analize, opremu za rad kod kuće, obuku roditelja za rad sa detetom, terapije neurosenzorne stimulacije, medicinsku opremu kao i za putne troškove i smeštaj.

Pomozimo Đurđi da napreduje u lečenju i da se igra sa svojom sestrom.

Za Đurđu! Budimo humani!

Pomozimo Đurđi!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1146 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1146 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001248310-95

Uplatom na devizni račun: 160600000124851368
IBAN: RS35160600000124851368
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Bonus video: Posle tri dana potrage u nepreglednim šumama pronađen autistični dečak

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar