FotoDragan Mujan/Nova.rs, Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će zaposlenima u Vojsci Srbije, vojnicima po ugovoru, od 1. januara 2023. godine plate biti povećane za 25 odsto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom navoda o otvaranju ruske vojne baze u Srbiji, da Srbiji nisu potrebne bilo čije vojne baze, kao i da je on lično za uvođenje obaveznog vojnog roka i to kratkog, ali da je to odluka koja zavisi od Skupštine Srbije, prenosi Fonet.

PROČITAJTE JOŠ:

„Srbiji nisu potrebne bilo čije vojne baze. Srbija će da čuva svoju vojnu neutralnost. Srbija će da gradi svoja savezništva. Neće se stideti dobrih odnosa sa Rusijom, Kinom, SAD i EU, ali će sama da brine o sebi“, istakao je večeras Vučić u intervjuu za TV Prva. On je dodao da će vojnicima u Srbiji plate biti povećane oko 25 odsto od 1. januara 2023. godine.

„Oni koji imaju danas 60.000 dinara imaće oko 75.000. To je na godišnjem nivou tri plate više, kao 15 plata da prime danas“, istakao je Vučić.

On je dodao da je cilj da se motivišu ljudi da rade u Vojsci.

„Imamo slabu popunjenost prve i druge brigade. Beograd i Vojvodina nam u tom smislu ne postoji, nama Vojsku čini jug Srbije, imate treću i četvrtu brigadu od Vranja do Kraljeva, to vam je Vojska Srbije“, rekao je Vučić i dodao da očekuje „strašan bum u Vojsci“.

Govoreći o vojnom roku, rekao je kako on smatra da bi trebalo da bude tri meseca ili 100 dana.

„Mislim da to treba da bude kratak vojni rok… Da li će to biti tri ili četiri meseca, ili 100 dana, mislim da je to zaista ništa i u poredjenju sa iskustvom i znanjem i sa dugom koji, na kraju krajeva, svi imamo prema otadžbini“, istakao je Vučić.

Vučić je ponovo najavio povećanje penzija između 19,3 i 20,2 odsto.

BONUS VIDEO: Vučić Hoće da napadnu sever, pripremaju likvidacije naših ljudi

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter

Tagovi

Komentari

Svi komentari (1)