Vučić o zahtevu za smenu Kriznog štaba: To je iživljavanje

Društvo 22. jul. 202020:00 > 22:51
Podeli:
Foto: Screenshot/RTS 1

Aleksandar Vučić je večeras gostujući na RTS, govoreći o otvorenom pismu u kojem su lekari okupljeni u grupu “Ujedinjeni protiv kovida” zatražili smenu Kriznog štaba, rekao da se tu govori o “iživljavanju nad najboljima od nas”.

On je istakao da se u Srbiji nikada ne poštuje rad, uspeh, marljivost.

“Znate i nekog boljeg doktora od Kona, Darije Kisić Tepavčević, Gorana Stevanovića….. To su divni i fantastični lekari i epidemiolozi”, rekao je Vučić odgovarajući na kritike koje su lekari uputili na račun Kriznog štaba čiji su oni članovi.

On je rekao da neće da dozvoli da te kritike ostanu bez odgovora.

Napadi, kako kaže, dolaze po običaju od kibicera i neradnika, ali među potpisnicima peticije za smenu Kriznog štaba, naravno, ima i časnih ljudi.

„Nije pitanje njih 300… Građani treba da znaju da u Srbiji imamo 90.000 lekara i medicinskih sestara“, istakao je on navodeći da se među potpisnicima peticije rmogu naći direktori iz perioda 2008-2012.

„Ni linoleum u liftu niste promenili, da ne govorim o gama nožu. Da ne pričam koliko su stručni neki od lica od Olivera Dulića pa dalje, koji su uništili Srbiju. Goran Stevanović nije izašao iz bolnice pet meseci, ne izlazi iz skafandera. Njega ćete da kritikujete, zato što radi, zato što se bori. Uništili su nam političari i aplauz za lekare“, rekao je Vučić.

Ukazao je da su Predrag Kon i drugi izloženi velikom pritisku na konferencijama za štampu, gde se neki ne interesuju za stvarne podatke, već samo za napade na njih, sa ciljem rušenja reputacije.

„Nećete moći da srušite reputaciju najboljih. Ostavite ove lekare na miru”, rekao je Vučić.

Komentari

Vaš komentar