Podeli
Foto: TANJUG/ IRFAN LICINA/ bs

Odgovarajući na pitanja građana koja su slali na mejl TV Prva vezano za migrante, Vučić je rekao da u našoj zemlji ima oko 8.000 migranata, da Srbija prema njima ima korektan odnos i da će naši državni organi reagovati ukoliko budu pravili incidente.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se u Srbiji minimalno povećao broj migranata i dodao da je reč o nekoliko desetina.

“Ako ne žele da poštuju pravila naše zemlje, naši nadležni državni organi intervenišu i privedu ih, to je situacija sa kojim se sve zemlje suočavaju i na takav način rešavaju problem”, rekao je Vučić.

Čini mu se, kaže, da se i pitanja vezana za migrante svrstavaju u nekakve “teorije zavere” i da su oni u Srbiji kako bi “zauzeli našu zemlju”, te, dodaje, da na takva pitanja ne želi da odgovara.

“Ako migranti prave probleme, rešićemo odmah. Incident koji se skoro desio jeste da je jedan migrant počeo da preskače ogradu, još 150 njih mu se pridružilo u tome, vojska je pucala u vazduh, oni su se smirili, da je bilo potrebno snažnije intervenisati, i to bi bilo urađeno”, rekao je Vučić.

Ističe, da migranti prave incidente, ali u manjem obimu i procentu nego što ih prave Srbi.