Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Ministarstvo prosvete i Vlada Srbije krenuli su u izmenu dva zakona, kako bi stvorili uslove da država sačini udžbenike za osnovnu i srednju školu za srpski jezik i književnost, istoriju i geografiju, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka sa ministrom prosvete Brankom Ružićem.

„Važan razgovor sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja @branko.ruzic o jednoj od najvažnijih tema za našu Srbiju. Naime, danas smo se dogovorili da Ministarstvo i Vlada krenu u izmenu dva zakona, kako bismo stvorili uslove da država sačini udžbenike za osnovnu i srednju školu za srpski jezik i književnost, istoriju i geografiju“ napisao je Vučić na svom nalogu na Instagramu.

 

On je istakao da je Srbija je slobodna i nezavisna zemlja i, upravo zbog toga, ovi najznačajniji udžbenici moraju da budu deo srpskog izdavaštva i posao od najvišeg javnog interesa.

Inače, Vučić je tokom vikenda najavio je da podneti zvaničnu inicijativu Vladi Srbije da udžbenike iz srpskog jezika, istorije i geografije može da napravi samo država.

Predsednik Srbije je dodao da zna da će zbog toga svi da ga napadnu, uključujući strane tajkune i strane ambasadore.

“Ostalo na tržištu možete da pišete šta hoćete, baš me briga. A ovo da pišete i da vam Jasenovac bude deset minuta jednog časa, e to sad mačku o rep… Neće oni više da tumače. Sad će država da napiše udžbenike. Ili možda neće. Ako me bude poslušala vlada, onda će to tako da bude…”, rekao je Vučić.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare