Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da podržava inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pripremu i štampu udžbenika za nastavne predmete od značaja za očuvanje nacionalne istorije i identiteta preuzme država.

„Kao i predsednik Vučić smatram da je važno da sadržaji udžbenika za predmete koji su važni za naš nacionalni identitet moraju da budu pažljivo birani i dostupni mladim generacijama“, naveo je Ružić u pisanoj izjavi.

On je istakao da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja spremno da preuzme nepohodne aktivnosti u smeru otvaranja dijaloga i realizacije te inicijative.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u ponedeljak podneti zvaničnu inicijativu Vladi Srbije da udžbenike iz srpskog jezika, istorije i geografije može da napravi samo država.

On je dodao da zna da će zbog toga svi da ga napadnu, uključujući strane tajkune i strane ambasadore.

„Ostalo na tržištu možete da pišete šta hoćete, baš me briga. A ovo da pišete i da vam Jasenovac bude deset minuta jednog časa, e to sad mačku o rep… Neće oni više da tumače. Sad će država da napiše udžbenike. Ili možda neće. Ako me bude poslušala vlada, onda će to tako da bude…“, rekao je predsednik Vučić gostujući na Prvoj.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar