slatina

Nakon što je prošlog leta presušio lekoviti izvor mineralne vode Jezero u Vrnjačkoj Banji, ovog leta se dogodila identična situacija, ali sa susednim izvorom. Vode više nema u izvoru Slatina. 

Već deset dana, izvor je zaključan, a na vratima stoji obaveštenje da je u toku revitalizacija bušotine.

Meštanin Dragan Brđović kaže da se ponavlja identična situacija kao i sa izvorom Jezero prošle godine. Kako je objasnio za Nova.rs, ne pamti da je u poslednjih 50 godina bilo slilčnih situacija.

„Revitalizacija bušotine je za nas Vrnjčane potpuno novo značenje. U sezoni kada dolaze gosti u Banju kako bi koristili upravo ove lekovite vode, zatiču katanac na vratima i suve česme“, kaže Brđović.

Brđović kaže da je i ovoga puta, uzrok presušivanja izvora, najverovatnije obližnji akva park. Naime, kako smo već pisali, Vrnjačke terme su otvorene prošlog leta. Nedugo zatim presušilo je Jezero. Razlog je kako smo tada pisali bila dubina na kojoj su izbušlil bunar. A ona je ispod nivoa ovih izvora.

„Akva park je najvećoj dubini. A onda kao u sistemu spojenih sudova, jedan povlači drugi. Kao da neko namerno želi da uništi Vrnjačku Banju“, rekao je ovaj meštanin.
Inače, prvi izvor koji je bio zatvoren u Vrnjačkoj Banji bio je Snežnik. Danas je na tom mestu sazidana zgrada od 4.000 kvadratnih metara. Investitor je brat Zorana Babića.
Prošle godine mesecima nije bilo vode u biveti termomineralnog izvora Jezero. Ovog leta isto se dogodlilo i sa Slatinom.
„Ostalo je da još presuši i Tople vode“, dodaje Brđović.

Inače, izvorima upravlja Specijalna bolnica „Merkur“. Iako smo pokušali da dobijemo odgovor od direktora na pitanje zašto je Slatina zatvorena, on nije stigao.

„Proveriću detalje i javiti vam“, napisao nam je u poruci Dejan Stanojević, direktor Merkura.

Pratite nas i na društvenim
mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare