Foto:printscreen

Informacija koju je objavila TV N1 da više radnika Elektroprivrede Srbije navodi da su suočeni sa pritiscima da promene kablovskog operatera u svojim domovima i da ukoliko su korisnici usluga SBB-a pređu na mrežu državnog kablovskog operatera MTS izazvala je mnogo komentara na internetu i društvenim mrežama.

Radnik Elektroprivrede Srbije koji je insistirao na zaštiti identiteta dostavio je televiziji N1 ovu tabelu koja, kako nam je rekao, kruži u različitim sektorima EPS-a, i služi za popisivanje ko je od zaposlenih korisnik MTS-a, a ko SBB-a – sve posebnom kolonom u koju se upisuje vreme do isticanja ugovora sa SBB-om.

Mada je EPS saopštio da ne sprovode nikakvu anketu zaposlenih koja se odnosi na promene kablovskog operatora, brojni komentari građana ih demantuju i govore o tome da ipak postoje izvesni pritisci.

„Ovo je istina. Isto se dešava i gradskim preduzećima“, piše jedan od posetilaca sajta N1 o pritiscima uprava pojedinih preduzeća na zaposlene da umesto privatnog operatera SBB koriste usluge države kompanije MTS.

 

 

Foto:printscreen

 

Jedan posetilac sajta prepričava šta se dešava u Novom Sadu, gde se kako, navodi u komunalnim preduzećima, zaposlenima savetuje da pređu kod državnog operatera uz opasku da je „poslodavac vrlo zainteresovan da pomogne i Telekomu i korisnicima“.  Ljudi, ne budite beskičmenjaci, poručuje se u jednom od komentara.

 

Foto:printscreen

 

Pišu i o brojnim pogodnostima koje se nude onima koji pređu sa kablovskog operatera SBB kod državnog MTS-a. Tako se, kako navode, većinom nudi paket za celu godinu po ceni od dinara ukoliko se pređe na MTS.

Foto:printscreen

Slična iskustva prenose i korisnici Tvitera. Boris Džudović tako  prenosi svoje iskustvo kako je došao radnik da mu uvede MTS kablovsku mrežu iako to nije tražio.

Takođe, korisnik Tvitera Nemanja Vučetić svedoči o pritiscima u novosadskim preduzećima da se umesto SBB koriste usluge MTS-a.

Korisnici Fejsbuka prenose da postoje pritisci i u osnovnim školama.

Foto:printscreen

I tokom oktobra društvene mreže su brujale o tome da su u EPS-u, ali i celoj u javnoj upravi zaposleni pod ogromnim pritiskom da promene kablovskog operatora u svojim domovima. Takve informacije dolazile su iz Novog Sada, Vrbasa, Pančeva i drugih gradova. N1 je već izveštavao o sumnji na funkcionersko agitovanje u Plandištu pošto se u javnosti pojavio dokument koji ukazuje na to.

SBB je deo United Grupe, u okviru koje posluju N1 i Nova.rs.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare