Grafika: Slađana Đermanović

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano 5.201 pozitivna na koronavirus, a preminula je još 31 osoba.

Testirano je 17.782 građana ukupno , a na respiratorima je 211 pacijenata.

***

U Srbiji je juče evidentirano još 4.634 osobe obolele od koronavirusa, a preminulo je još 28 osoba. Testirano je ukupno 15.265 građana, a na respiratorima je 219 pacijenata.

***

Krizni štab je jutros doneo odluku da od sutra u Srbiji sve bude zatvoreno kao što je bio slučaj prethodnih vikenda. Naime, zatvaranje će sada važiti i tokom radne nedelje, tačnije, od sutra, uključujući i naredni vikend.

Radiće prehrambeni objekti – marketi, mesare, pekare – kao i dostava hrane;

Radiće i trafike, odnosno prodajni objekti sa šalterima, koje ne podrazumevaju da se u njih ulaze;

Radiće i apoteke, ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije;

Restorani i barovi u okviru hotelskih i drugih kategorizovanih smeštaja radiće isključivo za goste koji imaju prijavljen boravak u tom hotelu;

DETALJAN SPISAK POGLEDAJTE OVDE.

***

Mere koje je danas doneo Krizni štab treba primenjivati minimum dve nedelje, poručuje pulmolog Dejan Žujović. Ističe i da je važno njihovo striktno poštovanje.

“Ovo je ku*varluk, poslušali smo kao lekare iz Kriznog štaba, a u stvari ništa nismo uradili”, tako naš sagovornik vidi danas usvojene mere.

“Kontrola poštovanja mera mora da se intenzivira puta 100. Da se ne desi da uz ovakve mere ljudi ulaze u prodavnice bez maski. Da ne bude, mi smo doneli mere, a sada sve ide na vašu ličnu odgovornost”, savetuje Žujović. On napominje da postoje neodgovorni pojedinci i da će se zbog toga dešavati “razne stvari”.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar