Porodica Jovice Stankovića iz sela Rataje kod Vranja i dalje je u šoku jer im je pre nekoliko dana nepoznata osoba skroz posekla skoro 40 stabiljki šljiva i jabuka, a preko 50 njih zasekla na način da oporavak bude skoro pa nemoguć. Vidno potrešen, Jovica dočekuje ekipu portala Nova.rs sa posečenom stabiljkom u ruci i poručuje da "ima osećaj kao da drži mrtvo živo biće".

„Zgrožen sam i boli me još uvek. Nikad nisam branio da iko uzme i ubere, da odnese svojoj deci za slatko, džem“ – započinje.

Jovica je prošlog ponedeljka nakon uznemirujućeg poziva i fotografija koje mu je iz voćnjaka poslao njegov otac, otišao tamo i zanemeo pred prizorom: od 125 stabala jabuke i šljive, preko 30 njih je bilo potpuno posečeno a duplo više od toga zasečeno tako da se vremenom osuše.

„Nisam mogao da prepoznam čoveka, on je jedva pričao, grcao je. Kad sam otišao imao sam šta da vidim. Tuga velika, ne znam, zanemeo sam. One su od 2020. godine, sad baš kad su trebale da budu u punom cvetu… ne razumem“, rekao je tada novinaraima našeg portala.

Ovaj mladi čovek koji kaže da se voćarstvom bavi iz ljubavi, podseća da je zbog prizora čak i policajac koji je radio uviđaj „umalo počeo da plače“.

Da stvar bude gora, ovo se, kako kaže, „bez imalo griže savesti i osećanja“ desilo na svega stotinak metara od njegove porodične kuće.

„Kako neko nije razmišljao, to je kao kada bi ubio 40 živih stvorenja. Ovo ubija svaki moral kod čoveka i veru u ljude. Nisam se ikad zavadio ni sa kim, ni ja ni moja porodica. Sve može da se vrati, ali godine i ljubav uložena ne mogu“, priča on.

Jovica i nakon nedelju dana ne može da se pomiri sa ljudskom zlobom i kaže da kad drži posečenu stabiljku ima osećaj „kao da drži mrtvo dete“.

„Nemam potrebu da kunem i da se svetim“ – dodaje.

Vandalizam u kafeteriji na Novom Beogradu kod Fontane

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare