Budući studenti Filološkog fakulteta danas polažu prijemni ispit, a u razgovoru sa ekipom portala Nova.rs otkrili su nam koje jezike žele da upišu, kao i da li imaju tremu.

Ispred Filološkog fakulteta saznali smo da i ove godine vlada veliko interesovanje za japanski jezik, kao i skandinavske jezike, koji već godinama važe za neke od smerova koje je na ovom fakultetu najteže upisati.

Budući brucoši koji će konkurisati za upis upravo na ovim smerovima kažu da nervoze ima, i to baš zbog konkurencije.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Tremu imam samo zato što sam došla ovde da radim prijemni, inače sam se spremala“, otkrila nam je devojka koja želi da upiše italijanski jezik, književnost i kulturu.

Iako je nervoza prisutna, budući studenti ističu da su se dovoljno spremali, te da je razlog za njihovu tremu uglavnom konkurencija, ali da na njih utiče i to što na ulazu u zgradu policajcu moraju da pokažu ličnu kartu, što je nova praksa, usled čestih dojava o bombama koje nisu zaobišle ni ovu ustanovu.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Za koje još smerove su budući studenti zainteresovani i kako se osećaju pred polaganje prijemnog ispita, pogledajte u videu na početku klipa.

Podsećamo, sezona prijemnih ispita na fakultetima traje od 28. maja do 2. jula, a preliminarni rezultati će biti poznati najkasnije do 5. jula. Nakon perioda predviđenog za žalbe, najkasnije do 12. juna, budući studenti zvanično će saznati da li su upisali željeni smer.

BONUS VIDEO Top 5 lokacija stanova u Beogradu za studente i njihove cene

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare