Protest meštana Kovione kod Ralje: 2.000 kuća nema vodu

Društvo 18. jun. 202212:25 > 16:54
Podeli:
Foto: Čitalac Nova.rs

Meštani naselja Koviona kod Ralje - blizu 2.000 kuća - koji godinama slušaju obećanja o izgradnji vodovodne mreže, održali su protest. Tu su i povratnici iz inostranstva, mladi parovi sa decom, a starosedeoci kažu da čitav život čekaju da njihovim slavinama poteče voda.

„Ovo je Koviona, beogradsko naselje bez vode“, glasi transparent koji su nezadovoljni meštani nosili, piše N1.

„Neko ima cisternu, pa kupuje vodu, plaća 1.000 dinara po kubiku. Neko ima neku bušotinu, neko je priključen na neki postojeći vodovod privatnog karaktera“.

„Imamo malu decu, neophodno je, u 21. veku da nema gradske vode, osnovni životni uslovi su ugroženi na taj način“.

"Treba i oprati i ako imamo živinu i nešto od stoke, treba i to nahraniti, za piće je najmanji problem, to i nabavimo, za održavanje higijene, sve treba", kažu meštani.

Od javnog preduzeća Beogradski vodovod i kanalizacija tražili su da konačno reši taj problem, ali, zbog odugovlačenja, odlučili su da izađu na protest i tako izvrše pritisak na nadležne.

Imaju čist vazduh, čak i internet mrežu, ali u 21. veku još čekaju na vodu. Poručuju da nisu politički aktivisti, već građanska inicijativa, i da su iz iskustva naučili da se jedino uz pritisak radi na rešavanju problema.

Kažu da su poslednjih 20 godina kroz poreze isplatili novac koji je potreban za izgradnju vodovodne mreže, a od Grada traže da dobiju garancije da će se to na kraju i ostvariti. Zahtevaju i da se ispoštuje javna nabavka koja je raspisana do 5. decembra i da se nađe tehničko rešenje za izvođenje radova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar