Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Nakon najava da će to učiniti, nadležni su konačno počeli čišćenje Čukaričkog rukavca kod Ade Ciganlije. Čišćenje i dalje traje, ali, avaj, smrad je za sada i dalje prisutan.

Čitalac Nova.rs je zabeležio kako sada izgleda situacija na Adi, a osetio je i pomenuti neprijatan miris. Nekoliko metara van kadra, čišćenje je bilo u punom jeku.

Podsećamo, nakon prijava građana i pisanja Nova.rs o tome kako se oko Ade Ciganlije širi nesnosan smrad koji potiče od zagađenog sliva Topčiderske reke, iz Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada Beograda poručili su nam sredinom novembra da je vodni inspektor izašao na teren, kao i da će doneti rešenje u kom će JVP „Srbija vode“ nalažiti da očisti mulj.

Ovo čišćenje je i zvanično počelo nekoliko dana kasnije.

Prethodno, utvrđeno je da neprijatan miris koji se širi Beogradom na području oko Ade Ciganlije potiče od zagađenog sliva Topčiderske reke. Nadležni su izbrojali više od 200 zagađivača koji direktno ispuštaju materije u ovu reku – od hemijskog otpada, perionica, fabrika do kanalizacija.

Na ovo treba dodati, navode upućeni, još dvadesetak divljih deponija koje se nalaze duž toka. Sav otpad završava u reci, čiji je kvalitet trenutno u kategoriji – otrova.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar