Foto: Nova.rs

Građeviski šut iz celog Beograda dovozi se na jedan privatan posed u Višnjici, kaže za Nova.rs meštanka Elena Vasiljeva.

Nakon pisanja naših čitalaca da se u Višnjici nelegalno pravi skladište šuta, kamere Nova.rs zabeležile su da se zaista na ovom prostoru nalazi ogromna količina građevinskog šuta. Jedna od meštanki, Elena Vasiljeva, ispričala je za Nova.rs šta se dešava na ovom potezu i kazala se šut ovde dovozi već duži period.

„Ja živim duž Vušnjice, to je praktično nekih 10,15 minuta od mene kada ide peške. Kada sam bila na bari Revi kao aktivista, videla sam kamione koji utovaraju šut, ali nisam znala gde. Kada sam proveravala u detaljnom urbanističkom planu, videla sam da je više puta menjan. Meštani sve to znaju, jedan komšija je čak pokušao više puta da pozove komunalnu policiju, ali nije bilo reakcija. To traje već dugo, a kada su postavljene zaštitne trake, vrlo brzo su pocepane“, rekla je Vasiljeva.

Deponija Visnjica
Foto: Nova.rs

Ona je istakla da je pomenuta parcela adresirana na „Skroz dobru pekaru“, čiji je, kako tvrdi, stvarni vlasnik jedan istaknuti funkcioner opštine Palilula.

Deponija Visnjica
Foto: Nova.rs

Naglasila je da nije 100 odsto sigurna čiji su kamioni, ali kaže da je jedno vreme bila rampa koja je „pokidana“, te da sada tamo stoji natpis „privatni posed“.

„Snimila sam kamion koji je vozio šut i kada je on to istovario, ja sam ga opet snimila, ali je on tada snimao mene. Na moje pitanje ko im je dozvolio da tu istovaraju šut, vozač mi je odgovorio da pitam Grad. Takođe, to je veoma uska ulica, jednosmerna, i teško je pronaći. Ranije su tamo bili voćnjaci i njive, a novim urbanističkim planom ovaj prostor je predviđen za zelenilo, šume i mesto za rekreaciju građana“, kazala je Vasiljeva i dodala da je pomenuta parcela „prevazišla granice bilo koje parcele“.

„To je deponija smeća, nameštaja, otpada i drugih stvari“, zaključila je Vasiljeva.

Deponija Visnjica
Foto: Nova.rs

Podsećamo, problem divljih i polulegalnih deponija nikako nije novost za Beograd. „Gradska čistoća“ prestala je nedavno da odvozi građevinski otpad na privremenu deponiju pored Bare Reva u beogradskom naselju Krnjača i sada traže lokacije za nove deponije. Nakon što su protesti građana i aktivisti pokazali svoju energiju, ona je urodila plodom pa je dovoženje šuta obustavljeno.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare