Zaštita bare Reva, podizanje ekološke svesti građana

Video 30. maj. 202121:03
Podeli:

Ekološki osvešćeni građani svojim telima zaustavili su uništavanje prirodnog staništa bare Reva na levoj obali Dunava. Prostor na kome živi preko 130 vrsta zaštićenih ptica, divljih svinja i vidri, poznat je i po orlu belorepanu koji se ovde gnezdi.

Ne samo da niko ništa nije preduzeo da prirodno stanište zakonom proglasi za zaštićeno dobro, već je, od strane gradske vlasti u Beogradu, nameravano da se u ovom delu Krnjače izgradi deponija za preradu građevinskog otpada.

Zato je duži vremenski period tolerisan istovar šuta, dovožen sa teritorije svih deset gradskih opština. Pored kamiona Gradske čistoće i mnogobrojni privatni prevoznici istovarali su građevinski otpad na ovom mestu.

Meštani Krnjače, građanskii aktivisti, kao i javne ličnosti, kada već to nije učinila država, rešili su da stvar uzmu u svoje ruke. Organizovano je danonoćno čuvanje bare Reva, svakodnevno se organizuju akcije koje imaju za cilj upozoravanje javnosti o značaju čistog vazduha, vode i zemlje, ne samo u području bare Reva, nego i u celoj Srbiji.

Komentari

Vaš komentar