Za 11. septembar zakazan je protest „Ustanak za opstanak – narod protiv Rio Tinta“. Okupljanje će biti u 14 sati u Pionirskom parku, ispred Andrićevog Venca. I glumica Anita Mančić će biti tamo, i ona poziva na "Ekološki ustanak".

„Ko će odlučivati o budućnosti naše zemlje, naših ljudi, naše prirode, naših života. Da li će to biti strani investitori koji će seći naše šume, sputavati neše reke i gurati ih u cevi, bušiti našu zemlju i istisnuti život iz nje, a ostaviti iza sebe otrov. Da li će to biti Rio Tinto koji će nam određivati dnevnu dozu vazduha“, to su reči upozorenja koje upućuje ova poznata umetnica.

Ona poziva na odbranu zemlje i prirode.

„Mi smo štitili i naši preci su hiljadama godina štitili i branili ovu zemlju da bismo mi, naša deca, deca naše dece, vaša deca živela zdravo. Pitanje je, ko će odlučivati o budućnosti naše zemlje – mi koji je štitimo ili oni koji je uništavaju? Ako se opredelimo za one koji je uništavaju, možda će, možda, neki od nas imati pare u džepovima, ali će svakako naša budućnost izgledati ovako“, opominje  Anita Mančić dok u video poruci pokazuje na golu i suvu zemlju.

„11. sepembra, 14 sati pionirski park. Ja ću  biti tamo. Dođite i vi da odbranimo našu prirodu i naš život“, zaključuje glumica u svom pozivu. Na Ekološki ustanak pozvale su i njene koleginice Ceca Bojković i Seka Sablić.

Prvi „Ekološki ustanak“ održan je 10. aprila u Beogradu i tada je u odbranu vode, vazduha i zemlje stalo više od 10.000 građana i aktivista iz svih krajeva Srbije.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare