I Seka Sablić poziva na ekološki ustanak VIDEO

Podeli:
Seka Sablić Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/EV

Proslavljena glumica Jelisaveta Seka Sablić pozvala je građane Srbije da dođu na Ekološki ustanak koji će se održati 11. septembra u Beogradu.

„Ja molim i pozivam, da sam moćna svima bih naredila, da svi dođemo 11. septembra u Pionirski park, subota u 14 časova, na protest i da nastavimo sa protestima sve dok se ne zaustavi ovo bezumlje, ova alava otimačina i pljačka koja se događa pred našim očima i pored našeg, još uvek, zdravog razuma. Dakle, oni neki tamo, oni nam otimaju šume, planine, njive, zemlju… Otimaju vazduh. Otimaju reku, vodu koje sve manje ima u celome svetu, pa i kod nas. Zaista sam se uznemirila i uzbuđena sam što ovo govorim. Dakle, zaista svako mora da unese delić svoje energije i da doprinese borbi za opstanak i borbi za život. Možemo mi to. Vidimo se 11. septembra u Pionirskom parku, subota 14 časova“, rekla je Jelisaveta.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, ekološki protest „Ustanak za opstanak – narod protiv Rio Tinta“, biće organizovan 11. septembra u Beogradu. Okupljanje će biti u 14 sati u Pionirskom parku, ispred Andrićevog venca, a poziv su svim građanima uputile ekološke organizacije i pojedinci okupljeni oko „Ekološkog ustanka“.

Očekuje se da će se na protestu okupiti više ljudi nego što je to bilo na prvom skupu u aprilu, što zbog povoda za ovo okupljanje (projekat “Rio Tinta”), što zbog ozbiljnih ekoloških problema sa kojim se trenutno suočavaju građani Beograda.

Podsetimo, i proslavljena glumica Svetlana Ceca Bojković pozvala je građane Srbije da dođu na Ekološki ustanak.

Učešće na skupu najavila je i većina opozicionih organizacija među kojima su SSP, Narodna, DS, Ne davimo Beograd…

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar