Kraj je februara, a radovi na novoj autobuskoj stanici su u toku, doduše ne u punom jeku, uverio se reporter Nova.rs na licu mesta. Nekoliko radnika i mašina privode kraju projekat od kog svi mnogo očekuju, a koji je dugo najavljivan.

U susret aprilskim izborima, čini se da se radovi privode kraju, ali su rokovi ponovo probijeni. Na terenu je svega nekoliko radnika i mašina koje utvoraju šut.

Deo perona je završen, većina površine nove stanice je asfaltirana.

Međutim, i dalje nije poznato kada će se na ovo prostarnstvo preseliti putnici i autobusi sa postojoće stanice  u neposrednoj blizini Ekonomskog fakulteta.

PROČITAJTE JOŠ

Ekipa portala Nova.rs ranije je posetila ovaj lokalitet, a naše kamere zabeležile su samo nekoliko bagera, zemlju, blato i jednog radnika obezbeđenja. Armatura viri iz betona, od stanice postoji samo konstrukcija, a nema čak ni krova. Kada je reč o peronima na kojima bi trebalo da bude putnika, sada su tu samo metalne šipke koja spojene u jednu konstrukciju.

„Niko ne zna i ne može da vam kaže kada će biti završena stanica, a od februara nema ništa, šta vam je. Mi ne radimo kada je kiša ili sneg ili kada je hladno. Videli ste kakav je bio januar, u tim uslovima ne možemo da radimo“, rekao je jedini radnik koga smo tada zatekli na gradilištu.

Tada smo kako bismo dobili preciznije informacije kada će biti otvorena nova autobuska stanica pitali smo zamenika direktora BAS-a Dragana Vučičevića koji je kratko rekao da je za ovo pitanje jedina adresa Goran Vesić.

„Jedina prava merodavna adresa je gospodin Goran Vesić, on može da vam kaže sve o tome. Koliko vi znate, toliko znam i ja. Molim Vas obratite se njemu“, istakao je kratko naš sagovornik.

BONUS VIDEO: Snimci dronom – nova beogradska autobuska stanica decembar 2021.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram