Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Danas je ispred ambasade Hrvatske u Beogradu održan skup solidarnosti sa onima koji su u jučerašnjem razornom zemljotresu na području Petrinje pretrpeli gubitke. Okupljenima se obratio ambasador Hrvatske u Srbiji, Hidajet Biščević, koji je na poruke podrške emotivno reagovao.

Hrvatski ambasador se građanima Srbije zahvalio na podršci „od srca“.

Dok je odgovarao na pitanje koliko mu podrška znači bio je na ivici suza:

„To je teško, iskreno da vam kažem, teško rečima opisati koliko ovo znači. Hvala vam“, rekao je Biščević okupljenima.

Aktivistkinja za ljudska prava i potpredsednica Društva „Koraci“ Aida Ćorović rekla je za Nova.rs da je ovaj skup nastao kao emotivna reakcija nje i njenih prijatelja da se okupe danas u 12.20, u vreme kada je juče počeo zemljotres.

Povezane vesti:

„Ovaj gest je nastao iz potrebe da se da podrška građanima Hrvatske i da ponudimo svoju pomoć“, rekla je Ćorović i dodala:

„Ja mogu bez svake patetike da kažem da smo tu za sve ljude u regionu, oni mogu da računaju na građane i građanke Srbije“

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Radomir Lazović iz Inicijative Ne davimo Beograd poručio je da bilo grozno gledati ono što se juče dešavalo u Petrinji.

„Veleli bismo da se u regionu šire poruke solidarnosti, međusobnog uvažavanja, podrške i ljubavi. Ako možemo tome da doprinesemo, drago mi je i ponosan sam“, rekao je Lazović za Nova.rs.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Snažan zemljotres juče je, tačno u 12.20 pogodio područje Petrinje u Hrvatskoj. Usledelo je, zatim, još nekoliko potresa, koji su imali epicentar kod Petrinje i okoline.

Povezane vesti:

U zemljotresima je stradalo najmanje sedmoro ljudi.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare