Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Simbolično, tačno u 12.20 časova, počeo je skup solidarnosti ispred ambasade Republike Hrvatske, u Beogradu, u Ulici kneza Miloša 62.

Građani okupljeni ispred hrvatske ambasade u Beogradu na ovaj način odali su počast stradalima u razornom zemljotresu koji je Hrvatsku pogodio juče u 12.20 sati i šalju poruku komšijama da misle na njih u ovim teškim vremenima.

Njima se obratio ambasador Hrvatske u Srbiji, Hidajet Biščević, koji im se zahvalio na podršci.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„U ovim teškim trenucima za Hrvatsku ovakvi izrazi ljudske solidarnosti , a dobili smo desetine i desetine mejlova sa svih strana Srbije, više su nego dobro došli. Oni su znak onoga što nam je sada najpotrebnije, a to je – ljudskost. Želim zahvaliti i Vladi Republike Srbije koja je upravo malopre donela odluku o donaciji od čak milion evra za pomoć Hrvatskoj. Još jedanput, od srca vam svima hvala što ste sa nama u ovom teškom trenutku“, poručio je ambasador Biščević.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Snažan zemljotres juče je, tačno u 12.20 pogodio područje Petrinje u Hrvatskoj. Usledelo je, zatim, još nekoliko potresa, koji su imali epicentar kod Petrinje i okoline.

U zemljotresima je stradalo najmanje sedmoro ljudi.

„To je broj koji je potvrđen, a nije isključeno da se naknadno otkrije još žrtava“, navodi Index.hr.

* * *
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar