Odlazeći zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, obišao je u nedelju naselje Trešnja, svečano najavivši početak izgradnje vodovodnog sistema koji ovo podavalsko mesto čeka decenijama. Dva dana kasnije, radovi su obustavljeni, mašine nisu ni na vidiku a rupe iskopane za cevi - istog dana su zakopane. Meštani Trešnje strahuju da ih je Goran Vesić ponovo obmanuo.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i predsednik GO Sopot Živorad Milosavljević u nedelju 20. marta obišli su naselje Trešnja, gde su svečano otvorili radove na izgradnji vodovoda. Za tu priliku dovezli su dve mašine – bager i traktor za vertikalno bušenje i uz pomoć četiri radnika iz mesne zajednice Ripanj i uz prisustvo meštana Trešnje svečano započeli radove na vodovodu.

Dva dana kasnije, od radova – nema ništa.

„Ovo zaista nema smisla. Decenijama čekamo da radovi krenu, pre dva dana smo imali sastanak sa Vesićem. Ja ne mogu da verujem da oni sve ovo rade zbog dolazećih izbora. Nadam se da će nastaviti ove radove i da neće sve ostati na ovome“, započinje razgovor za portal Nova.rs Zora, gospođa koja je rešila da mirne penzionerske dane provede u Trešnji.

Kako kaže, meštani Trešnje dobili su garancije od Gorana Vesića da će konačno dobiti vodovod koji im je obećavan decenijama.

„Ja sam i ranije razgovarala sa Vesićem, znamo se. Obećao je da će rešiti problem i svi smo se ponadali da su radovi zaista krenuli. Međutim, nekoliko stvari budi sumnju. Pre svega, rupe koje su iskopane prekjuče, sada su zakopane. Druga stvar, kada su te mašine dolazile, nisu donesene nikakve cevi, koje su potrebne za ono što hoće da urade. I treća stvar, radovi su započeti na sredini zamišljene trase, što nema nikakve logike“, navodi Zora.

Svečano obeležavanje početka radova na vodovodu komentarisao je i jedan od meštana Trešnjice, koji je želeo da ostane anoniman.

„Bager je iskopao mali kanal dužine dva metra, što je Vesić iskoristio da objavi kako su radovi počeli i to sve ispred kamera TV B92. Odmah po odlasku Vesića i Milosavljevića, kao i okupljenih građana, bager je zatrpao iskopani kanal i mehanizacija je uklonjena“, naveo nam je stanovnik ovog naselja.

Kako je rekao, od najavljenih radova – nema ništa.

„Tačnije rečeno, neće ih ni biti. Sve je iskorišćeno u predizborne svrhe, ali i iz razloga što se u poslednjih deset dana na društvenim mrežama pojavilo više postova sa pozivima građana da ne glasaju za SNS, što ih je verovatno i uplašilo“, rekao je meštanin i dodao:

„Vesić i Milosavljević nas obmanjuju oko ovog vodovoda više od dve godine, prvo su javno rekli da radovi počinju krajem novembra prošle godine. Pa su onda rekli da radovi počinju u februaru ili martu ove godine. Kada radovi nisu počeli, građani su počeli, kako se to popularno kaže ‘da talasaju’, što ih je uplašilo zbog čega su i organizovali ovaj performans oko lažnog početka radova“.

Evo kako je prekjuče izgledalo otvaranje radova na vodovodu.

Foto: Beoinfo

*

Foto: Beoinfo

Kako sada izgledaju započeti radovi u naselju Trešnja, uverite se i sami.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

*

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

BONUS VIDEO: Dobrica Veselinović Nije rešenje da Vesića zamenimo istim čovekom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare