Goran Vesić Foto:TANJUG/ PREDRAG MITIC

Surčin će biti opština koje će se najviše izgrađivati u narednom periodu, koja će se najbrže razvijati i građani Surčina će to sasvim sigurno osetiti, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić tokom obilaska naselja u toj opštini.

On je sa svojom “Pokretnom kancelarijom Gorana Vesića” obišao Progar, Boljevce i Jakovo i razgovarao sa građanima tih naselja o problemima koje ih muče.

Vesić je istakao da će se u Surčinu graditi nacionalni stadion i da će ta opština dobiti vezu BG voza od Zemuna do centra Surčina, Nacionalnog stadiona pa sve dalje do Obrenovca, kao i izlaz na auto-put preko Sremske gazele.

Takođe, rekao je, radi se i veza sa Novim Beogradom od Jurija Gagarina, preko Vojvođanske do Surčina.

„Ovde već rastu cene kvadrata zato što je Surčin saobraćajno dobro povezan, ljudima se isplati da žive ovde i da rade u centru grada. Surčin će sa širiti svom infrastrukturom koja će se graditi oko Nacionalnog stadiona, a to će biti važni sadržaji, tako da će Surčin postati mesto koje će se najbrže razvijati i sasvim sigurno to će osetiti građani koji žive tu“, poručio je Vesić i dodao:

„Sada se nalazimo u Boljevcima i mislim da je ovo mesto zaista najbolje sa koga mogu da se obratim građanima, jer je ovde pre nekoliko godina bila potpuno neuređen trg i ovo samo pokazuje koliko je nama važno da svako naseljeno mesto u Surčinu bude urbanizovano i da izgleda onako kako treba da izgleda u uređenom svetu. Danas ljudi u Boljevcima imaju svoj trg, imaju uređenu salu, svoj vrtić i zaista pruža komfor života kakav treba da imaju svi građani i građanke Beograda.“

Sa stanovnicima Progara zamenik gradonačelnika razgovarao je o problemima koji ih tište, a oni su se pre svega odnosili na infrastukturu.

„Dogovorili smo se da Progar oni dobiju trg kakav već postoji u Boljevcima i Dobanovcima, a u Jakovu ga upravo završavamo. Dogovorili smo se da dobiju Dom kulture i da se sledeće godine zameni 14 kilometara vodovodne mreže. Razgovarali smo o asfaltiranju dva kilometra trotoara i asfaltiranju novih ulica“, rekao je Vesić.

On je dodao da je razgovarano I o kanalizaciji I noćnom prevozu, ali da ćez a te problem biti potrebno više vremena.

U Boljevcima, zamenik gradonačelnika istakao je da je jako zadovoljan izgledom novog trga, kao i uređenim Domom kulture.

„Pored toga, pričali smo sa građanima šta možemo da uradimo kako bi njihova ambulanta dobila neke nove lekare kao što su stomatolozi, ginekolozi koji bi pomogli ljudima da ne moraju da odlaze u ambulante u druga mesta, kako da poboljšamo javni prevoz, o autobuskim stajalištima. Uradićemo novu ogradu za crkvu jer je stara neprikladna I sklonićemo benzinsku pumpu pored crkve. U Jakovu takođe završavamo centralni trg, koji je jako lep sa dečjim igralištem“, istakao je Vesić.

On je istakao da je veoma zadovoljan jer mu pokretna kancelarija omogućava da sa svojim saradnicima razgovara sa građanima, čuje njihove probleme I da ih rešava na licu mesta.

„Ja tako razumem politiku, da na licu mesta rešavam probleme. Ne može svaki da se reši. Ima problema koji su lako rešivi jednim telefonskim pozivom, a ima i onih koji su mnogo teži, ali ako budemo rešavali problem po problem svako od ovih mesta može postati bolje mesto za život“, poručio je zamenik gradonačelnika.

Bonus video: Pokretna kancelarija Gorana Vesića

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare