Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić došao je svojom pokretnom kancelarijom rano jutros u Barajevo kako bi, kako kaže, popričao sa meštanima o problemima koje imaju. Tom prilikom je za Nova.rs rekao da nije u političkoj kampanji već "kampanji rada", te da se ona ne finansira iz gradskog budžeta jer obilazi lokalna prigradska nasilja. Dodaje i da njegove ambicije ostaju vezane za Beograd.  

Na pitanje kako objašnjava tako veliku razliku između načina života u centru grada i prigradskih opština u Beogradu, s obzirom na to da je jedan od glavnih problema koji su meštani izneli pred zamenika gradonačelnika taj što nemaju tekuću vodu i kanalizaciju, Vesić tvrdi da radi sve što može kako bi poboljšao život stanovnika Barajeva.

PROČITAJTE JOŠ

„Uvek je postojala razlika između centra grada i prigradskih naselja. Moja politika je posebno takva poslednjih godina, da mnogo više ulažemo u prigradske opštine. Oni treba da nadoknade taj nedostatak. Međutim, ovde imate čist vazduh, a to nemate u centru grada. Ali, suština je povezati Beograd infrastrukturno, da možete da živite u Barajevu, a radite u Beogradu…Važno je da Beorad bude dobar za život svih ljudi. Znate i sami, ne žive svi dobro ni u centru grada, zato moramo da radimo mnogo više. U pravu ste potpuno, ali ovo je način da smanjimo tu razliku“, rekao je Vesić za Nova.rs.

S obzirom na to da smo danas ovde, da li to znači da ste krenuli u izbornu kampanju iako izbori još uvek nisu raspisani i ko finansira obilaske prigradskih opština? 

„Iz budžeta se ne finansira, a ako mislite na troškove dolaska i obilaska, tu nema troškova. Ovi ljudi koji su sa mnom su svi zaposleni i rade za platu. Ovde je predsednik opštine koji mora da priča sa građanima. Tako da, što se budžeta tiče, tu nema dodatnih troškova. Što se tiče kampanje, stalno mi se postavlja to pitanje, a ja ovako radim već osam godina. Moj posao je da razgovaram sa ljudima. Imamo neradnike i u opoziciji i u vlasti, koji još nisu ustali jer nema još ni deset sati, a tek treba da razmišljaju da li će piti kafu sa ili bez mleka, a mi smo do tada završili važne stvari. Da sam samo jedan problem rešio, pa je sevap, a rešio sam nekoliko. Za sve koji mi kažu da sam u kampanji imam jednu poruku – ustani ti u pet ujutru, dođi u Barajevo i reši problem. Jesam u kampanji, ali kampanji rada. Ovo je moj posao. Znam da u Srbiji nije uobičajeno da radite i vikendom, ali to je tako. Osim ako mislite na političku kampanju, ona će biti kada se raspišu izbori. Ovo je kampanja rada i u njoj ću biti sigurno. Mnogo volim kada mi neradnici pričaju o tome da sam u kampanji … Jeste, radim. Ja sutra idem u drugu opštinu, ne žalim se, niko me nije bio po ušima da radim ovaj posao. Najviše volim kada mi poslanici kažu da im je teško – pa podnesi ostavku.“

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Kada se budu raspisali izbori, da li ćete pretendovati na mesto gradonačelnika Beograda? 

„Ja sam to više puta rekao. Od 2008. godine nemamo direktan izbor za gradonačelnika Beograda. Tada je Đilas menjao zakon. Od 2008. godine biramo listu. Ovo je politika za koju će narod glasati. Narod će glasati za one koji su dobro radili. To je normalno. Kada ste vlast, građani gledaju vaš rad, kada ste opozicija, slušaju vaša obećanja. Ja sam siguran da će politika Aleksandra Vučića pobediti, stranka će odlučiti ko će biti na vlasti u Beogradu, to nije pitanje za mene, moje je da uradim posao kako treba.“

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Kakve su Vaše želje i ambicije? 

„Moje su ambicije vezane za Beograd. Poznajem svako selo u Beogradu, volim Beograd i pišem o njemu. Ne znam šta će biti ambicija moje stranke. Ja poštujem njihove odluke. Prvo moramo da raspišemo izbore pa ćemo videti, prvo da pobedimo, živimo u demokratiji…“, kaže Vesić.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

BONUS VIDEO: Beograd se gradi, ali da li se time i razvija?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar