Vesić: Proširuje se BG voz, biće pet puta više polazaka

Društvo 23. nov. 202108:54
Podeli:
Goran Vesic o muralu Ratka Mladica
foto: N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da se pored izgradnje metroa radi i proširenje BG voza, koje predviđa povećanje broj polazaka sa 104 na 500 na dnevnom nivou.

Vesić je televiziji Pink rekao da će se to proširenje raditi u saradnji sa Rusijom i da će međunarodni sporazum biti dogovoren tokom predstojeće posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

„Uradićemo duple koloseke prema Lazarevcu i Mladenovcu, radićemo novu prugu prema Surčinu i Obrenovcu, tako da će svaka prigradska beogradska opština imati svoju vezu BG voza na svakih 10 do 15 minuta u špicu i na 45 minuta van špica“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, BG voz i beogradski metro će se spajati na nekim delovima, na prvoj liniji biće četiri presedačke stanice, a na drugoj dve.

„I to zajedno sa novih 42 kilometra za tramvaje čini jednu jedinstvenu celinu kako će Beograd do 2030. godine biti potpuno saobraćajno integrisan i kako će svaki deo grada biti integrisan sa centrom i kako će vam biti skoro svejedno da li živite u Mladenovcu ili na Banovom brdu“, kazao je Vesić.

Bonus video: Zapaljena vozila u Novom Sadu

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar