Foto: Nova.rs, E-Stock/Konstantin Bačetić, TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Pevačica narodne muzike Merima Njegomir preminula je danas u 68. godini posle kraće bolesti, a kako je zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić izjavio - ona će biri sahranjena u Aleji zaslužnih građana.

Pročitajte još:

Naime, kako je Vesić objasnio, Aleksanda Vučić je lično zamolio čelnike grada Beograda da Merima bude sahranjena u Aleji.

„Beograd i Srbija danas su izgubili divnu umetnicu Merimu Njegomir i s tugom smo primili tu vest“, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao:

„Bila je divna osoba, plenila je svojim talentom decenijama koliko je bila na umetničkoj sceni. Ostavila je neizbrisiv trag u našem društvu i živeće dok žive njene pesme, a to znači večno. Predsednik Aleksandar Vučić zamolio je Grad Beograd da Merima Njegomir bude sahranjena u Aleji zaslužnih građana i mi smo taj predlog prihvatili. Ona će počivati tamo gde joj je i mesto, među zaslužnim građanima Beograda“, zaključio je Goran.

Merima Njegomir je rođena kao Merima Kurtiš u naselju Kalvariji u Zemunu. Njen otac Adem, poreklom iz Ohrida, bio je usvojen kao dete. Majka Fatima rodom je iz Bijeljine. Roditelji su joj se razveli kad je završila osnovnu školu. Zbog razvoda roditelja propustila je upisni rok u Zemunsku gimnaziju i upisala se u Turističku školu na Novom Beogradu. Nakon srednje škole, završila je srednju muzičku školu „Kosta Manojlović“ u Zemunu, odsek za solo pevanje u klasi Milice Popović i Višu turističku školu u Beogradu.

Pred mikrofon je prvi put stala slučajno, pevajući nekoliko pesama za svoje društvo u pratnji orkestra „Citadela“, a od 1972. godine počinje da nastupa sa ovim orkestrom. Dok je pevala u restoranu „Romanitar“ primetio ju je Svetomir Šešić Šele i pozvao da snimi probne snimke za Radio Beograd, od kojih pesme „Idem putem, pesma se ori“ i „Bisenija“ ostaju kao trajni snimci Radio Beograda. U komisiji koja ju je primila u Radio Beograd, bio je Cune Gojković.

BONUS VIDEO: Vučić i Gašić na sahrani Marinka Rokvića

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.