Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su sa francuskom kompanijom RATP počeli pregovori o centralizovanom upravljanju javnim prevozom na teritoriji grada.

Posle sastanka sa predstavnicima te kompanije, kome je prisustvovao i francuski ambasador u Srbiji Žan Luj Falkoni, Vesić je istakao da kompanija RATP upravlja javnim saobraćajem u Parizu, kao i da zapošljava desetine hiljada ljudi u 13 zemalja i predstavlja najvećeg operatera u Francuskoj.

„U narednom periodu oni će početi sa snimanjem saobraćaja u gradu. U Beogradu postoji više od 530 linija javnog prevoza, a svakodnevno na gradskim ulicama saobraća 1.664 vozila gradskog prevoza, koja pređu više od 460.000 kilometara i imaju 30.000 polazaka, što je dokaz da je u pitanju veliki sistem“, kazao je Vesić, prenosi Beoinfo.

Prema njegovim rečima, „vreme je da počnemo da radimo sa kompanijom koja će nam omogućiti optimizaciju javnog prevoza, što znači da će se izvršiti korekcija duplih linija, a biće uvedene nove tamo gde je potrebno“.

„To je veliki izazov za nas i očekuje nas nastavak pregovora sa kompanijom RATP. Nadam se da će pregovori biti uspešni, ili ćemo postići dogovor sa nekom drugom kompanijom koja će nam pomoći da unapredimo javni prevoz“, kazao je Vesić.

On je naveo da će Beograd ove godine kupiti 100 novih autobusa na gas, a u narednih pet godina nabaviće 500 novih autobusa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar