Marina Dorćol, idejni priojekat
Foto: Instagram/vesicg

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić objavio je danas planove projekta za izgradnju Marine Dorćol i najavio da će postati najekskluzivniji deo grada. Ovo je najavio i predsednik Vučić iz Praga, ali još uvek nema informacija kako je ruski vajar dobio posao uređivanja Marine Dorćol bez tendera.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Danas je predsednik Republike iz Praga najavio projekat izgradnje Marine Dorćol koja će postati najeksluzivniji deo našeg grada. Ponosan sam jer mogu da podelim slike idejnog projekta kako će izgledati Marina Dorćol. Moderno i sa puno zelenila. Ponos našeg grada“, napisao je Vesić na svom Instagram profilu.

Predsednik Vučić je danas saopštio da je u Pragu razgovorao o privlačenju investitora i istakao da su češke kompanije koje se bave banjama veoma zainteresovane za nekoliko naših banja, posebno za jednu, ali da ne može da otkrije o kojim tačno se radi.

„Predstavili su nama projekte koje hoće da rade u Beogradu. Krenućemo da razgovaramo o svemu tome. Marina Dorćol će da bude u zelenilu. Ne znate kako će Slavija da izgleda. Znam da Deki Stanković nešto radi i siguran sam da će Sllavija zajedno sa Nemanjinom i generalštabom biti nešto posebno“, rekao je Vučić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Goran Vesic (@vesicg)

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić pre nekoliko meseci je saopštio da će ruski vajar Aleksandar Rukavišnjikov, koji je tvorac spomenika Stefanu Nemanji, urediti „konceptualni“ park u Marini Dorćol.

Novi posao, vajar je dobio na osnovu dogovora, a ne konkursa, što je izazvalo oštru rekaciju stručne javnosti i otvorilo pitanje – šta se dešava sa gradskim konkursima.

„On će doći u Beograd, pregledaće čitav prostor, mora da ga oseti, da vidi kako to izgleda, a onda će posle toga izaći pred nas sa konceptom“, izjavio je Goran Vesić 16. marta.

Nekašnji poverenik za informacija od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić rekao je tada da urbanistički plan za Marinu Dorćol ne postoji i da se na njemu tek radi, te nije logično da se projekat već dodeljuje vajaru.

„Radi se o poslu koji je bez sumnje vrlo veliki, dovoljno je uporediti najavljene dimenzije parka (6,6 hektara) sa na primer dimenzijama parka u ‘Beogradu na vodi’ (1,8 hektara), ili parka Manjež (2,64 hektara). A koliko će radova ruskog vajara na njemu biti postavljeno ne zna se, kao ni koliko će to koštati. To nije saopšteno čak ni okvirno, šta više dato je apsurdno objašnjenje da će se to znati tek kad se ‘preciziraju detalji'“, naglasio je Šabić.

Informacija o tenderu još uvek nema, ali je Vesić očito od vajara dobio koncept, te je moguće da će radovi na Marini Dorćol uskoro i početi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare