Goran Vesić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je u glavnom gradu potrebno da se vakciniše protiv koronavirusa još 41.736 osoba da bi se dostigao broj od 50 odsto vakcinisanih punoletnih stanovnika, nakon čega će, ponovio je, biti organizovana dva eksperimetalna koncerta. Iako je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković u petak rekao da na sednici Kriznog štaba ta mogućnost nije razmatrana, Vesić je ostao pri svojoj nameri.

Vesić je za televiziju Pink izjavio da očekuje da će u Beogradu već do kraja maja biti vakcinisana polovina punoletnih stanovnika.

Povezane vesti:

„Zaključno sa jučerašnjim danom u Beogradu je vakcinisano 47 odsto građana, a revakcinisano 37,9 odsto. Starijih od 65 godina je vakcinisano 76,6 odsto, pri čemu ima gradskih opština, Stari grad i Savski venac, u kojima procenat vakcinisanih prelazi 80 odsto“, rekao je Vesić.

On je ponovio da će grad nakon dostignutih 50 odsto vakcinisanih punoletnih građana organizovati dva koncerta, po jedan na otvorenom i zatvorenom prostoru, kao eksperiment „da bi i naučnici iz Srbije na osnovu toga mogli da naprave studiju“ o kovid-19.

Član Kriznog štaba Zoran Gojković rekao je u petak, nakon sednice Kriznog štaba, za Nova.rs da eksperimentalni koncerti nisu na sednici nisu bili tema.

„O eksperimentalnim koncertima nismo razgovarali danas. Postoji različiti predlozi, na samo iz Beograda nego i iz drugih gradova Srbije. U ovom trenutku to nije predmet našeg interesovanja, nismo o tome razgovarali i razmišljali“, kazao je Gojković za Nova.rs i dodao:

„Imamo već rezutate svega toga na nivou Evrope i sveta što je rađeno, tako da nismo pričali o tome“.

Vesić je 11. maja, gostujući na javnom servisu izjavio je danas da će u Beogradu biti organizovan koncert kao vid naučnog eksprerimenta, kako bi se videlo koliko ljudi će biti zaraženo koronavirusom, kao što je to bilo u Barseloni i Holandiji.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare