Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Vlasnici ugostiteljskih objekata, koji imaju bašte, moći će da ih prošire ukoliko imaju saglasnost susednog objekta, izjavio je danas zamenika gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je istakao da se Grad Beograd na svaki način trudi da pomogne privrednicima, pre svega malim privrednicima, koji su bili oštećeni zbog pandemije, jer nisu radili.

„To se odnosi, pre svega, na vlasnike ugostiteljskih objekata i zato smo doneli odluku da tokom ove nedelje promenimo odluku o postavljanju bašti, da omogućimo onim ugostiteljskim objektima koji su imali bašte koje su “u frontu“ uže od tri metra, mogu da se prošire, ukoliko imaju saglasnost susednog objekta“, rekao je Vesić i objasnio šta to tačno znači.

Pročitajte još:

„Ukoliko neko ima restoran, kafić koji ima baštu, do sada su pravila bila da, ako je bašta u frontu uža od tri metra, onda imaju pravo da traže saglasnost, na primer od susedne firzerske radne ili nekog drugo objekta, da prošire baštu. Ukoliko je bašta bila šira od tri metra, takva mogućnost do sada nije postojala. Sada dozvoljamo bilo kome, bilo da je bašte uža ili šira od tri metra u frontu, da mogu da dodbiju saglasnost susednog objekta ili zgrade, da prošire baštu“.

Vesić je istakao da se ovo radi kako bi moglo više ljudi da sedi u baštama i kako bi malo nadoknadili štetu koju su imali u poslednja dva meseca.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar