Goran Vesić Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

U novom izdanju "Fejsbuk dnevnika", zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, objasnio je kako su mere bespotrebne jer, na kraju krajeva, španski premijer traži od EU da se ukine kraj pandemije. U danu kada je na svetskom nivou obolelo više od 3.700.000 stanovnika.

„Škole treba da rade normalno što znači da deca po završenom raspustu treba da se vrate u školske klupe“, započeo je Vesić svoje onlajn obraćanje građanima.

Kako dalje objašnjava, roditelji dece uzrasta do 12 godina koja ne budu išla u školu, neće moći da rade.

Vesić je zabrinut i za kvalitet obrazovanja „kovid generacija“.

„U martu ove godine navršava se dve godine kako škole ne rade ili sprovode onlajn ili kombinovanu nastavu. Jasno je da ta nastava ne može da zameni klasičnu školsku nastavu što znači da ćemo kao društvo u decenijama koje dolaze plaćati cenu slabijeg kvaliteta obrazovanja”, objasnio je Vesić, ne osvrnuvši se na, prema mišljenjima studenata i njihovih roditelja, školarine na fakultetima koje su i pre pandemije bile previsoke.

Nakon iskazivanja brige, uporedio je Srbiju sa Velikom Britanijom i Izraelom, u kojima se mere protiv korona virusa polako ublažavaju.

„Španski premijer traži od EU da se proglasi kraj pandemije i da se omikron tretira kao grip“, usudio se da doda, sa svojim velikim iskustvom u oblastima epidemiologije i virusologije, Goran Vesić.

Mada, možda ga ne treba toliko ozbiljno shvatati. Ipak on „samo kaže“.


BONUS VIDEO Građani operzni, Vesiću ne veruju

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar