Foto: Južne vesti/N.M.

Vanredna situacija proglašena je i u Gadžinom Hanu zbog izlivanja Kutinske reke, saopštio je predsednik te opštine Milisav Filipović.

U nekim selima voda je odnela puteve i potopila podrume kuća i štale, rekao je on i obećao da će opština pokriti štetu koju su pretrpeli meštani, prenose Južne vesti.

Prema Filipovićevim recima, u selima Donji Dušnik, Marina Kutina, Krastavce i Taskovici poplavljeni su podrumi, pomoćni objekti i kuće koje su blizu do reke, ali ljudi nisu bili ugroženi i nije bilo potrebe za njihovom evakuacijom.

On je dodao da je neke ulice i puteve u samom Gadžinom Hanu, ali i u selima Krastavce, Marina Kutina i Taskovici odnela nabujala voda i da su oni sada neprohodni.

Kako je naveo, od četiri sata jutros na terenu su raspoređene mašine u mestima gde je situacija bila najkritičnija, a ekipe su dežurale i čistile vodotok Kutinske reke i bujičnih planinskih tokova, koji su doprineli visokom vodostaju te reke.

Filipović je dodao da je zato na današnjoj sednici Kriznog štaba proglašena vanredna situacija i formirana komisiju koja će obići objekte oštećene zbog poplava kako bi procenili štetu.

On je dodao da ni fudbalski teren u Marinoj Kutini nije bio pošteđen bujice – ostao je bez ograde, koju je voda odnela zajedno sa delom jedne od obližnjih parcela.

I fudbalski teren u Marinoj Kutini nije bio pošteđen bujice – ostao je bez ograde, koju je voda odnela zajedno sa delom jedne od obližnjih parcela, rekao je Filipović.

Kutinska reka izašla je iz svog korita i u Lazarevom Selu i Prvoj Kutini, kao i u delu Naselja Nikola Tesla kroz koji ta reka protiče, prenose Južne vesti.

Zbog poplava od danas je vanredno i u Opštinama Bojnik i Doljevac, dok je tokom noći i dana bilo potopljenih kuća i dvorišta na podrucju Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog Okruga.

Zato su u nekim mestima na jugu meštani evakuisani iz svojih kuća.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar