Foto: Južne vesti/Opština V.Han

Na teritoriji opštine Vladičin Han danas je proglašena vanredna situacija zbog poplava koje su nastale usled obilnih količina padavina.

„U 14 sati smo bili prinuđeni da uvedemo vanrednu situaciju na čitavoj teritoriji opštine s obzirom na to da su nam dva mosta, u mesnim zajednicama Kacapun i Vrbovo, odneta u potpunosti, dok su mostovi u mesnim zajednicima Dekutince, Vrbovo i Koznica ugroženi“, rekao je predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović.

Foto: Južne vesti/Opština V.Han

Naveo je da su u Priboju dve kuće poplavljene, u mesnoj zajednici Stubal tri, kao i nekoliko kuća u romskoj mahali u mesnoj zajednici Prekodolce, dok je u mesnoj zajednici Žitorađe poplavljeno nekoliko privrednih objekata.

„Više lokacija na teritoriji opštine Vladičin Han je ugroženo i potrebna nam je vanredna situacija kako bismo i privredne subjekte mogli da uvedemo u posao i pokušamo da u najkraćem mogućem roku vratimo puteve, polja i kuće u normalno stanje“, rekao je Mladenović.

Naveo je da su najviše problema izazvale reke Vrla i Južna Morava koje su nabujale do vrha korita i na pojedinim mestima se izlile, ali i dodao da se voda polako povlači i da se smanjuje pritisak u rečnim koritima.

„Padavina više nema, ali je važno da što pre život na teritoriji opštine Vladičin Han vratimo u normalu“, rekao je Mladenović i dodao da su najugroženija dvorišta i kuće meštana, podrumi, mostovi.

Stanovnici Vladičinog Hana koji su pogođeni poplavama kažu da je šteta mogla da se spreči da su se kanali uredno čistili.

„Nemamo kanalizaciju, ali imamo vodu po kući“, kaže Pavlina Ljubić, dok Zoran Stoiljković kaže da mu je poplavljeno 57 stabala šljiva.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar