Foto:Vladimir Aleksić

Dramatične slike iz sela Rsovci kod Pirota pokazuju da je situacija od jutros na ivici katastrofe.

Fotografije izlivanja reke poslao nam je meštanin Vladimir Aleksić, koji za naš portal kaže:

„Jednom rečju – katastrofa. Voda je došla, bukvalno,preko noći. Sinoć kad sam bio na svom letnjikovcu reka je bila pola metra udaljena od njega, da bi me jutros oko 5 sati probudila buka. Iskreno, mislio sam da grmi, izašao napolje i video da je reka došla do letnjikovca koji je od korita viši dva metra. Ona je već ušla u dvorište, kao što se vidi na slikama, a drveće koje nosi reka je udaralo u konstrukciju letnjikovca. Čekam trenutak kad će da ga odnese sa sve nameštajem i kuhinjom“, rekao je Aleksić za Nova.rs.

Dobra vest je, napominje, da se voda lagano povlači, makar prema njegovim merenjima.

Podsećamo, izlivanje reka uzrokovano je velikom količinom snega koji je napadao od juče, a i dalje pada širom Srbije. U opštini Doljevac proglašena je vanredna situacija zbog izlivanja vodotokova. Iz sela Šainovac evakuisano je 16 meštana koji su smešteni u Doljevcu, prenosi RTS.

Sneg je usporio saobraćaj na autoputu “Miloš Veliki” na deonici Preljina-Obrenovac i na Divčibarama, gde je visina snežnog pokrivača 30 centimetara. Dramatično je i u Vlasotincu, gde Vlasina preti da se izlije, javljaju čitaoci Nova.rs iz ovog grada.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare