Počupane sadnice iz parka Foto: JKP Šumadija

Nepoznati počinioci iščupali su tek zasađene sadnice četinarskog šiblja iz Velikog parka u Kragujevcu. Ovo nije prvi put da je parkovsko zelenilo na meti vandala. Prošle godine gotovo u potpunosti je očerupan park u centru grada, koji se nalazi ispred zgrade BIA u Kragujevcu.

Iz Velikog parka, najvećeg i omiljenog među Kragujevčanima, tokom vikenda počupano je više od 15 sadnica fotinije, četinarskog ukrasnog šiblja, saopštilo je JKP ,,Šumadija’’, koje je nadležno za održavanje parkovskog zelenila.

Počupane sadnice iz parka Foto: JKP ŠumadijaKrađa je primećena jutros, a nadležni iz ovog preduzeća, odmah su podneli krivičnu prijavu protiv NN lica zbog vandalskog ponašanja i pričinjene materijalne štete.

,,I pored našeg nastojanja da zelene površine u gradu uredimo i ozelenimo, na žalost, sve više se susrećemo sa nesavesnim ponašanjem naših sugrađana koji na ovaj način uništavaju zelenilo grada’’, rekli su iz komunalnog preduzeća i apelovali na građane da ovakvim postupcima ne narušavaju izgled grada.

Sličan vandalizam u Kragujevcu se dogodio i krajem prošle godine, kada je preko noći očerupan park u strogom centru grada. Tada je ukradeno 12 sadnica tuja, četiri ukrasne biljke i oko 200 komada cvetne rasade.

Apsurdno je da se ta krađa dogodila u parku koji se nalazi ispred zgrade BIA u Kragujevcu.

U komunalnom preduzeću ,,Šumadija’’ tada su rekli da se sitne krađe cveća i drugog sadnog materijala često dešavaju, ali da su kako su istakli, bili iznenađeni drskošću da tokom noći nestane gotovo sve iz parka.

BONUS VIDEO: Kontinuirano zagađenje vazduha

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar